Fidan dikim programına Vali Necmeddin Kılıç, AK Parti Teşkilat Başkan Yardımcısı Murat Yıldırım, İl Garnizon Komutanı Personel Albay Çetin Öcal, İl Emniyet Müdürü Murat Kolcu, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Fatih Üstündağ, AK Parti Çorum İl Başkanı Mehmet Karadağ, MHP İl Başkanı Mehmet Akif Aras, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Binevler Ayarık Bağları mevkiinde bulunan 15 Temmuz Şehitleri Hatıra Ormanı’nda saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende Amasya Orman Bölge Müdürü Zekeriya Nane bir konuşma yaptı. Milletin 15 Temmuz’da kararlı ve dik duruşu ile bir tarih yazdığını belirterek Türk halkının iradesini bir avuç haine çiğnetmediğini söyleyen Nane, “Türkiye artık 15 Temmuz öncesinden daha da güçlüdür” dedi.

Konuşmanın ardından 15 Temmuz demokrasi şehitlerinin isimleri tek tek anı kütüğüne çakıldı. Daha sonra şehitler anısına 15 Temmuz Şehitleri Hatıra Ormanı’na Vali Kılıç ve diğer yetkililer tarafından 250 adet fidan dikildi.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim