İnsani Değerler Platformu üyesi Çorum Eğitim Derneği'nin de destek verdiği ağaç dikimi dün saat 11.00'de gerçekleştirildi. Binevler mevkii Ayarık Bağları sapağından TED Koleji yolu istikametindeki trafo binası yanında gerçekleştirilen fidan dikimi öncesi bilgi veren Selim Kaya, hayırlı ve güzel bir çevrecilik faaliyeti için biraraya geldiklerini anlattı.

Çevre problemlerinin, diğer varlıkların haklarını en çok ihlal edildiği alanların başında geldiğini söyleyen Kaya, otomobiller, fabrikalar ve evlerden kontrolsüzce salınan gazlar, kimyasal maddeler ve katı atıkların insanların sağlıklı yaşam alanlarını olduğu gibi hayvanların ve bitkilerin de yaşam alanlarını yok etmeye devam ettiğini söyledi.

Hayat tarzından kaynaklanan israfın ise verilen zararın katlanarak büyümesine sebep olduğunu anlatan Kaya, “Dünyada her yıl çeşitli sebeplerle 13 milyon Hektar orman alanı yok oluyor. Türkiye’de her yıl ortalama 8.400 hektar orman alanı yangından zarar görüyor.  Buna rağmen orman alanlarını artıran nadir ülkelerden biriyiz.

Bugün burada fidanlarımızı toprakla buluştururken aslında farklı bir şeyler söylemek istiyoruz.

Yaratanımıza diyoruz ki, ey Rabbimiz bizi yarattın sonsuz nimetler verdin,  biz insanlar bunların kıymetini bilemedik, vahşice yok ettik, simdi kusurlarımızın farkına vardık, dünyayı aslına döndürmeye çalışıyoruz.

Tüm insanlığa diyoruz ki, ey insanlar bakın yakıp yıkılan bu dünyayı biz tekrar onarmaya çalışıyoruz,  dünyanın barış dünyası olmasını tüm varlıkların mutluluk içinde yaşamasını istiyoruz, diktiğimiz her bir fidandan elde edilecek faydanın insanlığın ortak faydasıdır diyoruz.

Bu fidanları kendimiz için değil çocuklar için dikiyoruz. Bizim gücümüz bu vatanı cennete çevirmeye yetmedi ancak elimizden geleni yaptık, siz de kıyamete kadar nesilden nesile bu alışkanlığı sürdürün” şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmanın ardından fidan dikimi konusunda katılanlara bilgi verildi. Yapılan bilgilendirmeden sonra 250 adet sedir fidanı toprakla buluşturuldu.

(Erkan BAYATLI)

Editör: TE Bilisim