Gazetelerin sansürsüz yayınlanmaya başladığı 24 Temmuz 1908 tarihinin Türk basınında “Gazeteciler ve Basın Bayramı” olarak kutlandığını söyleyen BİK Şube Müdürü Bolluk, basın meslek ilkeleri doğrultusunda büyük bir özveri ile mesleğini icra etmeye çalışan tüm basın çalışanlarının bayramını kutlayarak çalışmalarında başarılar diledi.

Çağdaş ve demokratik hayatın vazgeçilmez temel unsurlarından birinin basın olduğunu söyleyen Bolluk, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı nedeniyle yayınladığı mesajında “Basınımız toplumun yapılanmasında ve gelişmesinde büyük rol oynamaktadır. Basın; meslek ilkeleri ve kişilik haklarına saygı çerçevesinde tarafsız, doğru ve hızlı biçimde bilgi ve haber vererek, halkın haber alma ve bilgi edinme hakkını sağlamada, özgürlüklerin ilerlemesi ve kamuoyu oluşumunda, kamu hizmetlerinin toplum adına denetiminde büyük bir güce sahiptir.

Yazılı, işitsel ve görsel basın kuruluşları, tüm dünyadaki gelişmeler hakkında toplumu bilgilendirmenin yanı sıra vatandaş ile devlet arasındaki iletişimin sağlanması gibi önemli bir sorumluluğu da üstlenmektedir. Demokratik hayatımızın vazgeçilmez unsurlarından biri olan haber alma ve yayma özgürlüğünün en etkili aracı olan basın, demokrasinin yaşamasını, gelişmesini sağlayan unsurların başında gelmektedir. Basının; içinde yaşadığı toplumun, milli değerlerine saygılı, kişi hak ve özgürlüklerini temel alan bir anlayışla görevini yerine getirmesi, demokrasimizin en büyük güvencesidir” dedi.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim