Öğrencilere sendikacılar tarafından eğlenceli etkinlikte hediye dağıtıldı. Bu yıl bir ilki yapılan etkinlikte öğrencilerin coşkusuna ortak olduklarını belirten Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Selim Aydın, milli bayram coşkusunu geleneksel hale getirerek her yıl her yıl farklı bir okulda kutlama yapacaklarını dile getirdi.
TBMM’nin açılışının 95. Yıldönümü kapsamında Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın gururla kutladıklarını, Bu anlamlı tarihin Türk milleti için paha biçilemez olduğunu ve Ulu Önder Atatürk’ün bir çok sözünde milli egemenliğin önemine değindiğine dikkat çeken Selim Aydın, “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dünyada kutlanan ilk ve tek çocuk bayramı olması nedeniyle ayrı bir öneme sahiptir. Çocuklar bu ülkenin geleceği, umut tohumları, egemenliğin, demokrasinin, huzur ve barışın vizyon gücüdür. Mutsuz çocuklar ile ne ülkemizin yarınlarını inşa edebiliriz ne bağımsızlığımızı ve demokrasiyi muhafaza edebiliriz ne de milletimizi çağdaş uygarlıklar düzeyine ulaştırabiliriz” dedi.
Geleceğimizin mimarı olan çocuklarımıza Ata’nın gösterdiği hedeflere hiç durmadan yürüyebilen bir ülke bırakmamız gerektiğini söyleyen Aydın, “Bu vesileyle 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızı kutluyor, Ulu Önder Atatürk’ü, silah arkadaşlarını ve tüm şehitlerimizi bir kez daha saygı, minnet ve rahmetle anıyoruz” diye konuştu.
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim