23 Nisan Ortaokulu Müdür Yardımcısı Zafer Güven, Teknoloji Tasarım Öğretmeni Vahit Kolcu ve Matematik Öğretmeni Fatma Öztürk Baltacıoğlu rehberliğindeki 7. Sınıf öğrencileri Safranbolu’ya gitti. Safranbolu’daki Yörük Köyü ile başlayan gezide daha sonra eski Safranbolu Çarşısı, Cam Teras ve Mencilis Mağarası’nı gezen heyet yağmura rağmen ilgilerini de kaybetmeden eğlenerek öğrendi.

Hıdırlık Seyir Terası’ndaki Osmanlı mimarisinin en güzel örneklerinden olan Safranbolu evlerinin ihtişamı karşısında hayranlıklarını dile getiren öğrenciler Türkiye’nin ilk, dünyanın ikinci büyük kristal terasından Tokatlı Kanyonu’na bakarak büyük heyecan yaşadı. Yine Türkiye’nin en güzel sarkıt ve dikit örneklerine sahip olan 400 metre uzunluğunda ve üç kattan oluşan Bulak Köyü’ndeki Mencilis Mağrası’nın görkemi karşısında büyülenen öğrenciler Eski Çarşı’da adeta tarihte yolculuk yaparak geçmişin izlerine de tanıklık ettiler.

Okul Müdürü Cenap Tozlu, bu tür faaliyetlerin öğrencilerin görerek, yaşayarak ve hissederek daha iyi öğrenmelerini sağladığını, bilgilerini pekiştirdiğini ve eğlenceli bir öğrenme ortamı sunduğunu belirtti.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim