Milli birlik ve beraberlik duygusu ile güçlenen, ülkede egemenliğin kayıtsız ve şartsız millete ait olduğunun bütün dünyaya ilan edildiği, Kurtuluş Savaşı’nın sevk ve idare merkezi olan TBMM'nin açılışının 99. yıldönümü ile Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün yarınların teminatı sevgi dolu yürekleri ve gülen yüzleriyle bugüne anlam katan çocuklara armağan ettiği Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını coşku ile kutladıklarını ve bu sevinci hep birlikte yaşadıklarını kaydeden Kenan Yaşar,

tüm dünyanın bildiği gibi 23 Nisan 1920 tarihinin Türk Milletinin Ulusal Egemenliğinin simgesi olduğunu. İradesini milletten alan, varlığı yüce Türk Milleti için umut kaynağı olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluş ve açılış gününün; Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından bir bayram olarak kabul edildiğini ve bu bayramın Türk Milleti’nin aydınlık geleceği olarak görülen çocuklara armağan edildiğini söyledi.

Dünyada çocuklara armağan edilen tek bayram olma özelliğini taşıyan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın, büyük anlamlarla yüklü olduğunu anlatan Yaşar yaptığı yazılı açıklamada şunları dile getirdi: “23 Nisan, Türk ve dünya çocuklarının katılımıyla kutlanan, barış ve kardeşlik gibi yüce değerlerin içtenlikle paylaşılmasına, sevgi ve dostluk bağlarının geliştirilmesine bütün insanların birlikte yaşayacakları fikrinin dünyaya yayılmasına, farklı kültürlerin ortak düzende buluşmasına ve kaynaşmasına aracılık eden bir bayram ve kutlu bir şenliktir.

Bugün de milletimizin, egemenliğini kendi eline aldığı bu mutlu günde, tüm çocuklarımızı ve gençlerimizi, demokratik ve sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti'ne sahip çıkma iradesi içinde görmenin gurur ve huzuru içindeyiz. Ülkesi ve milletiyle bölünmez bir bütün olan Türkiye Cumhuriyeti, sizlerin bilinçli çabalarıyla, dünya devletleri arasında, hak ettiği seçkin yeri alacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle bu anlamlı günde Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü onun silah arkadaşlarını, Birinci Meclis üyelerini, istiklal savaşımızın tüm kahramanlarını, kutsal vatanımız için canlarını seve seve feda eden aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor; hayatımıza neşe, bugüne anlam katan geleceğimizin güvencesi, aydınlık yarınlarımızın sahibi çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı şahsım ve Çorum Barosu adına kutluyor, tüm çocuklarımıza sağlıklı mutlu bir gelecek diliyorum.”(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim