Buharaevler Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen resim sergisi ve müzik dinletisi etkinliğine İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ayhan Geylani, Teftiş Kurulu Başkanı Ramazan Yıldız, Okul Müdürü Cenap Tozlu, öğrenciler ve veliler katıldı.

Etkinliğin açış konuşmasını yapan Okul Müdürü Tozlu, okullarında “2023 Vizyon Belgesi” kapsamında akademik alandaki başarının yanı sıra sosyal-kültürel-sanatsal ve sportif alanlarda da son beş yıl içerisinde çok sayıda faaliyet düzenlendiğini söyledi.

Düzenlenen bu faaliyetlerde gerek akademik gerekse sportif alanlarda Çorum’u il dışında en iyi şekilde temsil ettiklerinin altını çizen Tozlu, “Öyle ki; bazı branşlarda bölge 1’incisi olarak Türkiye yarı final ve finallerine kalma başarısı göstermiştir. Okulumuz TEOG sınavlarında Türkiye 1. çıkarmış olup, son TEOG’da ise 23 Türkiye 1’incisi çıkarmıştır. Son LGS’de ise yine okulumuz Türkiye 1’incisi çıkarmayı başarmıştır. Sportif alanda ise yüzmede Türkiye 1. ve 2.si, satrançta Türkiye 2. ve 6’ıncılığı, voleybolda Türkiye 9’unculuğu elde etmiştir. Bu başarıların sağlanmasında, başta ekip çalışması olmak üzere destekleme yetiştirme kurslarının ve ders dışı çalışmaların büyük bir payı vardı” dedi.

Tozlu’nun konuşmasının ardından program müzik dinletisiyle devam etti. Müzik öğretmenleri Çağatay Kaya, Sibel Tercan ve Güssen Doğan öncülüğünde öğrenciler performanslarını sergiledi. Yine hafta sonu kurslarında öğrenciler çalmayı öğrendikleri çeşitli enstrümanlarla izleyicilere müzik ziyafeti sundu. Program izleyicilerin büyük beğenisini topladı.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim