Öğrencilerin temsili olarak makam koltuğuna oturduğu etkinlikte Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hüseyin Kır, Bahçelievler İlkokulu Müdürü Olgun Çakır, Öğretmen Hasan Ayhan Leblebici hazır bulundu.

Öğrencilerden Ada Kılıçarslan, Çorum’un temiz illerin başında geldiğini ifade ederek, insanların daha duyarlı davranarak temizlik konusunda çok daha iyi bir noktaya gelebileceğimizin mesajını verdi. Çocukların şiddete ve istismara uğradığını dile getiren Bahçelievler İlkokulu 3.sınıf öğrencisi Kılıçarslan velilere de seslenerek, “Çocuklara kötü davranmayalım. 23 Nisan’da her çocuk mutlu olsun. Çevre temizliği konusunda da Belediyemiz çok güzel çalışıyor. Vatandaşlarımız çöpleri yerlere atmamalı” diye konuştu.

Bahçelievler İlkokulu 3.sınıf öğrencisi Efehan Bora Ünsal ise vatandaşlardan su tasarrufu yapmalarını ve su tüketimi konusunda tutumlu olmalarını istedi.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları çerçevesinde makamını temsili olarak çocuklara bırakan Belediye Başkanı Zeki Gül ise, çocukların bayramını kutladı. 23 Nisan’da kurulan meclisin sonsuza kadar devam etmesi temennisinde bulundu.

Başkan Gül, “23 Nisan Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramı Programlarımız kapsamında evlatlarımıza Belediye Başkanlığı makamını teslim ettik. Çocuklarımızın hem ilimizle ilgili hem de ülkemizle ilgili bilgi birikimleri beni son derece memnun etti. Meclisin açıldığı günlerdeki şuuru ülke olarak her zaman taşımamız gerekiyor. Bugün koltuğu emanet ettiğimiz öğrencilerimiz başkan ve başkan yardımcısı olarak talimatlar verdiler. O talimatları temizlikle ilgili, kültür merkezleriyle ilgili talimatları takip edeceğiz. Ben bir kez daha tüm çocuklarımızın, hemşehrilerimizin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını tebrik ediyorum” dedi.

(Mehmet DALAR)

Editör: TE Bilisim