Etkinlikler kapsamında Atatürk Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan bir kutlama programı düzenlendi.

Devlet Tiyatro Salonu’nda gerçekleştirilen programa Vali Necmeddin Kılıç, Ak Parti Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, İl Jandarma ve Garnizon Komutanı J. Albay Fatih Üstündağ, CHP İl Başkanı Hasan Suvacı, İl Emniyet Müdürü Murat Kolcu, İl Millî Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, bazı daire müdürleri ve çok sayıda öğretmen ile öğrenci katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklâl Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda ilk olarak Atatürk Anadolu Lisesi Müdürü Halit Güneş, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. İl Millî Eğitim Müdürü Büyük ise selâmlama konuşmasında tüm eğitim camiasının Öğretmenler Günü’nü kutladı.

Daha sonra kürsüye gelen Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, ülkenin birlik, beraberlik ve bekası için öğretmenlere büyük görevler düştüğünü belirterek, “15 Temmuz göstermiştir ki bizim milliyetçi ve devletçi nesillere ihtiyacımız var. Bu nesli yetiştirmek de öğretmenlerimizin görevidir.” dedi.

Milletvekili Ceylan ayrıca Zübeyde Hanım Özel Eğitim Okulu’nun olumsuz koşullarından duyduğu üzüntüyü dile getirerek, 14 dönümlük bir alana yeni bir özel eğitim okulu yapılacağını ve 2 yıl içerisinde tamamlanacağını müjdeledi.

Ardından konuşan Vali Necmeddin Kılıç ise Atatürk’ün işaret ettiği muasır edeniyet seviyesine ulaşmanın yolunun eğitimden geçtiğini belirterek, “90 yıldır öğretmenlerimiz bu coğrafyada ışığı yanan, bacası tüten her yerde fedakârca hizmet ettiler. Cumhuriyet kurulduğunda henüz yüzde 3 bile olmayan okur-yazar oranı bugün yüzde 90 düzeyine çıkmışsa, bu ülke yeryüzünde geleceğe umutla bakan tek ülke ise bunda öğretmenlerimizin katkısı çok büyüktür. Türkiye’de her 3 kişiden bir ya öğretmen ya da öğrencidir. İşte bu nedenle 21. asır, Türk asrı olacaktır. Önümüzdeki çeyrekte Türkiye, dünyanın medeniyet ve ilim merkezi olacaktır. Türkiye, dünyanın yıldızı olacaktır. Bu nedenle Millî Eğitim Teşkilâtı’nın bizi biz yapan değerlere sahip seçkin neferler yetiştirmesi lâzım. Ben tüm öğretmenlerimizin, Gazi Mustafa Kemal’in ifadesiyle ‘yüksek seciyeli’ gençler yetiştireceğine yürekten inanıyorum.” şeklinde konuştu.

Yeni göreve başlayan öğretmenler adına Hilal Barış’ın konuşmasının ardından adaylığı sona eren genç öğretmenler Meslek Yemini ettiler.

Bu yıl emekli olan öğretmenler adına mikrofona gelen Şükrü Eyyüb Kaplan’ın konuşmasından sonra ise kutlama programı Vali Kılıç ve diğer protokol üyeleri tarafından emekli öğretmenlere Hizmet Şeref Belgesi verilmesiyle sona erdi.

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim