Çorum Belediyesi İkbal Kültür ve Sanat Merkezi (KKSM) Hıdırellez günü nedeniyle hem şenlik, hem piknik düzenledi.
İkbal Kültür Merkezi'nin bahçesinde düzenlenen Hıdırellez ve bahar şenliğine Belediye Başkanı Muzaffer Külcü'nün eşi Hatice Külcü, AK Parti Milletvekili Adayı Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt, AK Parti İl Başkanı Rumi Bekiroğlu'nun eşi Ruzin Bekiroğlu, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Yabacıoğlu'nun eşi Sıdıka Yabacıoğlu, Belediye Tesisler Müdürü Mahmut Yabacıoğlu, Belediye Sanat Danışmanı Ressam Nilgün Çevik, Halk Eğitim Müdürü Yasin Yetim, Kadın Meclisi Başkanı ve Belediye Meclisi Üyesi Şahiste Uçar, Kadın Kültür Sanat Merkezi Müdürü Nuran Hakyemez ile çok sayıda kursiyer katıldı.
Şenlikte kadınlarla ve çocuklarla yakından ilgilenen AK Parti Çorum Milletvekili Adayı Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt, milletvekili seçilmesi halinde kadınların istihdama yönelik projeler üretip, Çorum'un marka bir şehir haline gelmesi için çalışacağını belirterek, "Bu bereketli günlerde hep birlikte yürüyelim. 2023'te daha müreffeh, daha bereketli bir Çorum ve Türkiye hayal ediyorum." dedi.
Belediye Başkanı Muzaffer Külcü'nün eşi Hatice Külcü ise Hıdırellez'in bereket olduğunu vurgulayarak, "Hızır, darda kalan, bunalan, yardım isteyenlerin imdadına yetişir. Hızır demek bereket, bolluk ve huzur demektir." dedi. Konuşmasında 2002 önceki Türkiye'nin durumundan örnekler veren Hatice Külcü, AK Parti'nin Türkiye'nin kötü gidişatına dur diyerek, adeta bir Hızır gibi yetiştiğine dikkat çekti.
Konuşmaların ardından Halk Eğitim Merkezi Halk Oyunları ekibi, muhteşem bir gösteri yaparken, çocuklar da çiğdem aşı etkinliğiyle renkli dakikalar yaşattı. Bağlama öğretmeni Koray Sakallı'nın türkü ziyafeti eşliğinde kadınlar ve çocuklar şenlikte doyasıya eğlendi.




Editör: TE Bilisim