Ak Parti Çorum İl Başkanlığı’nın 5. Olağan Kongresi’ne katıldıktan sonra Belediye Başkanlığı’nı ziyaret eden Elvan, burada Belediye hatıra defterine yazdığı yazıda Çorum’un demiryoluna kavuşacağı tarihi söyledi.
Çorum’da ulaştırma alanında çok büyük yatırımlar yapıldığını kaydeden Elvan, hızlı trenin ise 2023 vizyonu içerisinde gerçekleştirileceğini bildirdi.

İNTERNET YASASINI DEĞERLENDİRDİ
Ulaştırma, Haberleşme ve Denizcilik Bakanı Lütfi Elvan, Çorum Valiliğini de ziyaret etti. Bakan Elvan, burada gazetecilerin yeni internet yasası ve yasa dışı dinlemelerle ilgili gazetecilerin sorularını yanıtladı. Yeni internet yasası ile yeni yasaklar gibi aslı astarı olmayan gerçekle hiç bağdaşmayan hükümeti tamamıyla karalamaya yönelik bir takım marjinal gruplar tarafından haberler yapıldığını dile getiren Bakan Elvan, “Bunların kesinlikle gerçekle ilgisi yoktur. Şu anda meclis gündeminde olan tek maddelik internetle ilgili husus ulusal güvenliğimiz ve kamu düzeniyle alakalı. Eğer ulusal güvenliğimizi tehdit eden herhangi bir hadise internet ortamında sosyal medyada vuku bulması halinde ulusal güvenliğimizi ilgilendirmesi nedeniyle ilgili bakanlığın bu hususu Telekomünikasyon İletişim Başkanlığına bildirmesi, Telekomünikasyon İletişim Başkanlığının ise Erişim Sağlayıcıları Birliği’ne bildirerek geçici süre engellenmesi sağlanacak. Ama öncelikli olarak burada içeriğin çıkarılması istenecek. İçeriği çıkarılmaması halinde diğer tedbirler uygulanabilecek. Ama eninde sonunda mutlaka mahkeme kararı arıyoruz. Bu geçici bir karardır. İnterneti yasaklama gibi husus kesinlikle söz konusu değildir. 24 saat içerisinde ilgili taraf mahkemeye başvuracak. Mahkeme kararı ne ise ona göre hareket edecektir” dedi.
(Taner ŞİMŞEK)
Editör: TE Bilisim