AK Parti Çorum Gençlik Kolları Başkanı Burak Köse ve üniversite gençliği ile parti binasında bir araya gelen İl Başkanı Mehmet Karadağ, gençlerle sohbet ederek, onlara yönelik yapılan hizmetler ve beklentileri ile ilgili açıklamalarda bulundu.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın gençleri büyük önem verdiğini dile getiren Karadağ, bütün kazanımların gençler için olduğunu belirtti.
AK Parti iktidarında yapılan yasal düzenlemeyle gençlerde seçilme yaşanın 18’e indirildiğini hatırlatan Karadağ, “Sizler burada iseniz liderimiz Recep Tayyip Erdoğan’ı sevdiğiniz ve onu benimsediğiniz için buradasınız. 18 yaşındaki bir gencimiz evlenebiliyor, ayrı eve çıkabiliyor oy kullanıyor ama seçilemiyordu. Artık hem oy kullanacak hem de seçilebilecek. Milletvekili, belediye başkanı, il genel ve belediye meclis üyesi yada muhtar adayı olabilecek. Tekrar ediyorum Cumhurbaşkanımız gençlerimize büyük önem veriyor. Size verilen haklara baktığımızda kaldığınız yurtlar, aldığınız krediler, eğitim ve öğrenim gördüğünüz üniversiteler son derece konforlu. Bizler 25 kişilik odalarda kalıyorduk. Yurtlar yetersizdi. 50 yıllık bir bina da öğrenciliğimizi tamamladık. Önceden özel yurtlar gündemdeydi şimdi iktidarımız döneminde yapılan yurtlarımız çok daha konforlu sanki özel otel odaları gibi sizlerin hizmetine sunuldu” dedi.
Gençlerde kendilerine sunulan imkanların kıymetini bilerek ülkenin geleceğine katkı sunmalarını isteyen Karadağ, “AK Parti iktidarı ile büyüdüğünüz için bizlerin ve ülkemizin çekmiş olduğu sıkıntıları zorlukları görmediniz. Yaşının küçük olduğu için koalisyon dönemlerini, IMF’ye borçlu olduğumuzu, yağ kuyruklarını, hükümet ve devlet krizlerini, bankaların battığını, bir gecelik repo faizlerin tavan yaptığını ve ne anlama geldiğini bilmiyordunuz. Bizim dönemlerimiz daha zordu sizlerin imkanları, fırsatları çok daha fazla bunun kıymetini bilip ona göre geleceğe katkı sunmanız gerekmektedir” ifadelerini kullandı.


AK Parti iktidarı ile yaşanan sorunların çözüme kavuşturulduğunu güçlü bir ekonomi ve istikrarlı bir yapı ile Türkiye’nin 2023-2053 ve 2071 hedeflerine doğru emin adımlarla ilerlediğini vurgulayan Karadağ, “Şuan da sizler özgürlüklerin içinde yaşıyoruz. En donanımlı bir şekilde okuyarak, görerek gerçekleri anlayabilirsiniz ve yarınlara sizlerin katkılarıyla daha güçlü bir şekilde gideceğiz. Öncelikli olarak derslerimize çalışacağız sonra kitap okuyacağız ilmi kitap okuyun, kendinize güvenin aldığınız kararların arkasında durarak doğruluğundan emin olarak yarınlarınıza koşun. Hitit Üniversitesi Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan ve değerli hocalarımızın yaptıkları başarılı çalışmalar sayesinde dünyanın 25 bin üniversite arasında 2 bin 300 sırada yer aldı. Üniversitemiz bünyesinde oluşturulan kulüplerde yer alarak bakanlık nezdinde sosyal projeler yaparak para kazanabilirsiniz. Gerek yerelde gerek bakanlık nezdinde yaptığınız projelere yardımcı oluruz” diye konuştu.
2019 seçimlere giderken gençlerin desteğine ihtiyaç duyduklarını anlatan Karadağ, şunları kaydetti;
“Eğer 2019 seçimlerinde Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan değil de başka birisi Cumhurbaşkanı olursa şuana kadar yaptığımız bütün çalışmalar ve kazanımlar şeyler boşa gider. Şuanda biz güçlüyüz sizden isteğim şu AK Parti iktidarı döneminde Türkiye neler kazanmış, neler yaşamış bir bakın. Rahmetli Necmettin Erbakan bilinçlenmiş gençlik derdi. Ülkemizin geleceği için donanımlı gençlik yetişmesi lazım ilerde bizlerin bulunduğu bu makamlarda sizler oturacaksınız. Üniversitemiz bünyesinde kampüsün içerisinde 2 bin kişilik yurt yapılacak. Bin 500 kişilik çevre yolunda ki konforlu bir yurda daha sahip olacaksınız. Bu çalışmalar bu hizmetler sizler için. Gençler 18 yaşında seçimle gelinen her yere aday olabilirsiniz. Sizin için önünüzdeki engeli kaldırdık. Sonrası sizin kabiliyetiniz. Gençliğinize ufuk verirseniz o gençlik çok daha büyük davaların sahibi olur, bundan sonrası size ait. Sizlerden ümitliyiz. 2023 Türkiye'sini sizler için ve sizlerle birlikte inşa ediyoruz. 2071 vizyonunu sonraki nesillere kazandırma misyonunu da sizler taşıyacaksınız. Ülkemiz hedeflerinden asla taviz vermemiştir. Bu kararlılıkta en büyük sebep gençlerimize, güvenli ve huzurlu bir ülke bırakmaktır. İstikballe ilgili hedeflerimizi sürekli büyütüyoruz. Geleceğimizden ümitliyiz. Biz reformlarla, devrimlerle uğraşacağız. Bizim devrimimiz Batılıların dediği gibi sessiz halk devrimdir. Devrimleri yapmak suretiyle de Türk milletinin ne kadar güçlü olduğunu dünyaya sizler göstereceksiniz. Dava taşını gediğine koyacak gençlik gördüm, görüyorum. Gençlerimizin kendilerine duyduğumuz güveni boşa çıkartmayacaklarından eminiz. Asım'ın nesli boş bir nesil değildir. Çünkü sizlerin 15 Temmuz’da neler yapılabileceğinizi hep birlikte gördük. 15 Temmuz darbe girişiminde gençlerimizle bir kez daha gurur duyduk. Gençlerimizin o tankların altına gidişi rastgele bir olay değil. Bizler 70, 80, 90 kişilik sınıflarda okunan dönemden geldik. Ama şimdi bu sınıflarda okuyan öğrencilerimizin sayısının 30 ve daha da altına indiğini görüyoruz. 81 ilimizin tamamında üniversitelerimiz var. Bilimde rekabeti esas aldık. Kat sayı adaletsizliğini ortadan kaldırdık. Üniversiteye girişte eşitliği getirdik. Milli Eğitim Bakanlığının bütçesini 7,5 milyar liradan, 85 milyar liraya çıkardık. En büyük bütçeyi Milli Eğitim Bakanlığımızındır. Akıllı tahtalara geçtik, tablet bilgisayarlara geçtik. Ders kitaplarını ücretsiz veriyoruz. Bizim arzumuz bu ülke gençliğini elinde molotofla, silahla değil kalemle, bilgisayarla yetişen bir genç olmalıdır. Hangi fikri savunursa savunsun, okumalı, araştırmalı, sorgulamalı, zihninizi birilerine asla kiraya vermemelisiniz. İyiye, güzele dair ne varsa savunan, daima aklın yanında olan bir neslin ülkemize kazandırılması için çaba gösteriyoruz. Unutmayın her imtihan bir imkandır. Gecenin en karanlık olduğu an şafağın sökme anıdır”

Editör: TE Bilisim