İl Millî Eğitim Müdür Yardımcısı Hüseyin Kır’ın başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya Çorum Merkez’de bulunan eğitim kurumlarının yöneticileri katıldı.

Toplantıda I. kanaat dönemi değerlendirilerek, Millî Eğitim Bakanlığı’nın 2023 Vizyon Belgesi, hedefleri ve eğitim öğretim çalışmaları masaya yatırıldı.

İl Millî Eğitim Müdür Yardımcısı Hüseyin Kır, 2023 Eğitim Vizyon Belgesi’nin üç yıllık bir çatı program olduğunu hatırlatarak, “Sayın Cumhurbaşkanımız 2023 Vizyon Belgesi’nde Türk Millî Eğitimin genel amacının aklıselim, kalbi selim ve zevki selim gençler yetiştirmek olduğunu yani sağlıklı düşünen duygusal olarak kişilikli, sanattan anlayan bir gençlik hedeflendiğini belirtiyor. Eğitim vizyonunda pek çok başlık var. Bunlardan ölçme ve değerlendirmeye önemli bir bölüm ayrılmış. Burada veriye dayalı eğitime önem veriliyor. Okullarımızda yapacağımız toplantılarda bu başlıklar üzerinde duralım. Seçmeli dersleri belirlerken öğrencilerimizin ve velilerimizin isteklerini dikkate alalım. Önümüzdeki dönemde destekleme yetiştirme kursları daha da önem kazanıyor. Öğrencilerimizi desteklemek ve faydalı olmak için çalışıyoruz. Misafir öğrencilerimiz için Halk Eğitim kurslarından yararlanalım. 2018-2019 Eğitim Öğretim Yılının ikinci döneminin hayırlara vesile olmasını diliyorum.” diye konuştu.

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim