2019 yılında yapılan yardım faaliyetleriyle ilgili olarak Çorum Valiliği tarafından yapılan açıklamada, 3294 Sayılı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Kanunu çerçevesinde kurulu bulunan ve faaliyetlerini yürüten Çorum Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na 2019 yılı içerisinde toplam 66.584 adet başvuru yapıldığı belirtildi. Başvurulardan 14.926 adedinin 3294 sayılı Kanuna ve Vakıf yönergesine uygun olmadığı için Vakıf Mütevelli Heyeti tarafından olumlu neticelendirilemediği, olumlu sonuçlanan 51.658 başvuru için Vakıf tarafından 50.199.330,03 TL tutarında ayni ve nakdi yardım sağlandığı bildirildi.

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından “engelli aylığı, yaşlı aylığı, şartlı nakit transferi, eşi vefat etmiş kadınlara yönelik aylık, öksüz yetim aylığı, muhtaç asker aylığı ve elektrik tüketim desteği” yardımlarının da sağlandığının ifade edildiği açıklamanın devamında şu bilgilere yer verildi:

“Vakıf bünyesinde hizmet vermekte olan Aşevinden muhtaç durumdaki 303 ailedeki 1.375 kişiye, günlük sıcak yemek yardımı paketlenmiş vaziyette doğrudan evlerine servis edilmektedir. Yine muhtaç durumda bulunan 1.311 ailedeki 3.676 kişiye, kişi başı günlük 1 ekmek olacak şekilde ekmek yardımı yapılmaktadır.

Vakfın yönetim ve karar organı olan, Vali Başkanlığındaki Vakıf Mütevelli Heyeti,3294 Sayılı Kanunu ve Vakıf Yönergesine uygun olduğu tespit edilen tüm talepleri karşılama konusunda azami gayret göstermektedir.

Sosyal yardımlara ilişkin yukarıda detaylı olarak verilen rakamlardan da anlaşılacağı üzere; sosyal devlet ilkesi doğrultusunda, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfımız ve diğer paydaş kuruluşlar aracılığıyla, yeterli miktarda yardım yapılmaktadır. Bu yardımlarla sosyo-ekonomik yoksunluk içerisinde bulunan vatandaşlarımızın ihtiyaçlarının karşılanması için imkânlar doğrultusunda çalışmalar sürdürülmektedir. Buradan hareketle; ilimiz yerel basınında son günlerde haberlere konu olan ve maddi imkânsızlıklar dolayısıyla yaşandığı öne sürülen intihar vakalarının, sadece maddi imkânsızlıklarla bağlantılı olmadığı; ailevi, psikolojik ve özel sebeplerin de etkili olabileceğinin göz önünde bulundurulması sorunun çözümünde daha isabetli olacaktır.

Tüm bunların dışında Valiliğimize bağlı olarak çalışan İl İntiharı Önleme Kurulu tarafından intihar olaylarına sebep olan bütün sebepler detaylı bir şekilde incelenip değerlendirilerek gerekli önleyici tedbirler alınmaktadır.

Gerekçesi ne olursa olsun, bir canın kaybedilmesine asla razı olamayacağımız hem inancımız, hem de ‘insanı yaşat ki devlet yaşasın’ düşüncesiyle devlet anlayışımızın bir gereğidir.” (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim