İl Özel İdaresi Toplantı Salonu’nda Halil İbrahim Kaya başkanlığında 11:00’de yapılan oturum, açılış yoklaması ile başladı.

İl Genel Meclisi’nin bir önceki birleşimine ait tutanak özetinin okunmasının ardından gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi.

Bu bölümde ilk olarak İl Özel İdaresi’nin 2019 Mali Yılı Bütçe Kararnamesi, Mahalli İdareler Bütçe ve Muhasebe Yönetmeliği’nin 29. maddesi gereğince ad okunmak suretiyle oylandı.

Kararname, Cumhuriyet Halk Partisi Grubu’nun ret oylarına karşılık, Adalet ve Kalkınma Partisi Meclis Grubu’nun oy çokluğuyla kabul edildi.

Daha sonra ise 114 milyon 100 bin TL. olarak hazırlanan İl Özel İdaresi’nin 2019 Mali Yılı Gelir Gider Bütçesi’nin, Mahallî İdareler Bütçe ve Muhasebe Yönetmeliği’nin 29. maddesi gereğince ad okunmak suretiyle oylanması yapıldı.

İl Özel İdaresi’nin 2019 Mali Yılı Gelir Gider Bütçesi de CHP Grubu’ndaki 5 Meclis üyesinin ret oylarına karşın, AKP Grubu’nun 31 oyuyla kabul edildi.

Böylece, bütçe görüşmelerinin ağırlıklı olarak ele alındığı İl Genel Meclisi2nin Kasım ayı toplantıları tamamlanmış oldu.

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim