Brezilya’nın düzenlemekten vazgeçtiği “2019 Üniversitelerarası Yaz Olimpiyatları” Türkiye’de, Çorum, Amasya ve Samsun’u kapsayan üç komşu ilde düzenlenemez mi?
Ak Parti Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, uzak görüşlü bir yaklaşımla bu konuyu gündemine aldı ve ön girişimleri başlattı.
Milletvekili Uslu, bu önemli girişimini, Osmancık’taki şehit cenazesine katılamaması ile ilgili bazı internet sitelerinde yöneltilen eleştirilere karşılık verirken açıkladı.
Basın Müşavirliği’nin konuya ilişkin açıklamasında, Uslu’nun, şehit haberini alır almaz gece saat 22.30’da Vali Ahmet Kara ile görüşüp bilgi aldığı, sosyal medya üzerinden başsağlığı dileklerini ilettiği, cenaze programının da netleşmiş olmaması nedeniyle, ertesi gün Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ve Başbakan Yardımcısı Prof.Dr. Numan Kurtulmuş başta olmak üzere pek çok önemli randevusu olduğu için programını iptal edemediği, ancak şehit astsubayın babası Naci Ünalan’ı arayarak başsağlığı dileğinde bulunduğu belirtiulerek, şehit cenazesinin siyasi amaçlı bir karşı kampanyaya dolgu malzemesi yapılmak istenmesinin endişeyle izlediği vurgulandı.
Açıklamada, Uslu’nun 28 Ocak 2015 Perşembe günü yaptığı temaslar sıralanırken, “2019 Üniversitelerarası Yaz Olimpiyatları” girişimi de şu şekilde ifade edildi:
“(Milletvekili Salim Uslu) Daha sonra Amasya Milletvekilleri; Avni Erdemir, Grup Başkan Vekilimiz Naci Bostancı ve Samsun Milletvekili Prof. Dr. Tülay Bakır ile görüşerek, Brezilya’da yapılması kararı verilen Üniversitelerarası Yaz Olimpiyatları’nın, Brezilya’nın vazgeçmesiyle 2019 yılında Çorum-Amasya-Samsun’da yapılması için girişimlerde bulunma teklifini götürdü. Olumlu katkı rica etti ve Sayın Milletvekilleri destek vereceklerini söylediler. Bunun üzerine konuyu Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ile görüşerek, Hükümet ve devlet politikaları açısından şayet uygun görüşülürse, Çorum-Amasya ve Samsun üniversitelerinin ev sahipliğinde 2019 Üniversitelerarası Yaz Olimpiyatlarının bu üç ilde yapılmasının uygun olacağını ve bu konuda katkılarını beklediklerini söyledi.”
(ÇORUM HABER)
Editör: TE Bilisim