AK Parti, Çorum’da 14 ilçede kongresini tamamlarken dün de İl Başkanı Mehmet Karadağ’ın başkanlığında ilçe başkanları ile bir “istişare” toplantısı düzenlendi.

İl Başkan Yardımcıları Eyüp Arslan, Murat Günay, Yusuf Ahlatcı, Sümeyye Esenyel, Merkez İlçe Başkanı Erhan Akar ve ilçe teşkilat başkanlarının hazır bulunduğu toplantıda konuşan İl Başkanı Karadağ, “İlçe kongrelerimizi tamamladık. Türkiye’de ilçe kongrelerini tamamlayan ilk il olma özelliğini taşıyoruz. 14 ilçemizin tamamında Genel Merkezimizin koyduğu kriterler doğrultusunda en azami titizlik gösterilerek kongrelerimizi tamamladık. Hiçbir sıkıntı doğmadan 14 ilçede kongrelerimizi tamamlayarak Türkiye’de örnek il olarak gösteriliyoruz. İl kongremizi de inşallah bir mani olmazsa sayın başbakanımızın katılımıyla yapacağız. 2019’da yapılacak olan seçimlerin startını bugün itibariyle veriyoruz” dedi.

“ÇORUM’A BÜYÜK YATIRIMLAR KAZANDIRILDI”

Ak Parti iktidarından önce Çorum’un yaşadığı sorunların herkes tarafından bilindiğini kaydeden Karadağ, konuşmasında şunları dile getirdi:

“Bırakın köyleri ilçelerimizde dahi kanalizasyon yoktu. En yakın köylerimizin asfaltı bulunmuyordu. Şimdi ise köylerimizin kanalizasyon sorunu kalmadı. Özel İdaremiz bu yıl itibariyle 565 kilometre asfalt yapacak. Asfaltın tamamlanması ile birlikte asfaltı olmayan köyümüz kalmayacak.

Teşvikler, duble yollar, Obruk HES, Alaca’daki barajlar, doğalgaz, üniversite. Bunların tamamı bizim iktidarımız döneminde Çorum’a kazandırıldı.

Başbakanımız Binali Yıldırım Çorum’a 2 müjdeli haberle geldi. Kırkdilim için yapılacak olan tünel ve viyadüğün maliyeti 450 milyon lira. Kırkdilim, 3 tünel ve viyadükle geçilecek. 15 yıllık Ak Parti iktidarı döneminde Çorum’un her tarafı örümcek ağı gibi yol ağıyla örüldü.

Başbakanımızın ikinci müjdesi ise hızlı trenle ilgiliydi. Proje çalışmaları 2018 yılı itibariyle bitecek. 2019’da ise inşaatına başlanacak. 2023 yılına gelindiğinde Çorum hızlı trene kavuşmuş olacak. Bu projelerin tamamlanmasının ardından Çorum ekonomik anlamda sıçrama yaşayacaktır.”

(Taner ŞİMŞEK)

Editör: TE Bilisim