Çorum’daki merkez köy muhtarlarıyla her ay gruplar halinde istişare toplantıları yapan Vali Kılıç, yılın son istişare toplantısını da önceki gün Hitit Üniversitesi Çorum Meslek Yüksekokulu sosyal tesislerinde yaptı.

İl Emniyet Müdürü Murat Kolcu, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Recep Cıplak, İl Sağlık Müdürü Opr. Dr. Ömer Sobacı ve İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük başta olmak üzere il idare şube başkanları ve merkez köy muhtarlarının katıldığı toplantıda köylerde 2017 yılında yapılan çalışmalar ve 2018 yılı talepleri ele alındı.

Özellikle İl Özel İdaresi’ne 2017 yılında kazandırılan Asfalt Plent Tesisi sayesinde bundan sonraki süreçte köylerde asfalt sorunlarının kalmayacağını ve köylerin 2018’den itibaren kaliteli asfaltla tanıştırılacağını vurgulayan Vali Necmeddin Kılıç, 2018 yılında da her ay muhtarlarla biraraya geleceklerini kaydetti.

2017 yılının kırsal açısından hayırlı hizmetlere vesile olduğunu kaydeden Kılıç, hedeflerin tamamına yıl içerisinde ulaşıldığını, bu başarıda tüm kurum ve kuruluşların işbirliği içinde çalışmasının katkısı olduğunu açıkladı. Köylerde içmesuyu, asfalt gibi hizmetlerin artık sorun olmaktan çıktığını, kanalizasyon altyapısının tamamlandığını belirten Vali Necmeddin Kılıç, kilittaşının da yüzde 60 oranına ulaştığını, bundan sonraki süreçte oyun bahçesi, park, cami, okul, köy konağı gibi üstyapıya daha fazla ağırlık verileceğini sözlerine ekledi.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim