Ekonomist Dergisi Yayın Yönetmeni Talat Yeşiloğlu’nun moderatörlüğündeki panelin son konuşmacısı Kavukçu Grubu CEO’su Avşin Kaşıkçı oldu.

1920 yılında Ahmet Araboğlu tarafından Havza’da dönemin ilk modern un fabrikasının kurulmasıyla Kavukçu’nun temellerinin atıldığını hatırlatan Avşin Kaşıkçı, “Türkiye’nin önde gelen buğday unu ve makarna üreticilerinden bir tanesi olan Kavukçu Grubu, bugün ülkemizde sektörünün en önemli oyuncularından biri hâline gelmiştir.” dedi.

Güneydoğu hariç Türkiye’nin hemen her bölgesinde ciddi varlığa sahip olduklarını belirten Kaşıkçı, 2018 yılındaki un ihracatlarının 220 bin ton civarında olduğunu söyledi.

Faaliyet alanlarının temel gıda maddesi olması nedeniyle talepte hiçbir zaman sıkıntı yaşamadıklarını belirten Avşin Kavukçu, gelirlerinin yüzde 65’ini ihracattan sağladıklarını ifade ederek, “İç piyasalarda daha temkinli davranıyoruz. İhracat oranımızı 2019 yılında yüzde 80-85 seviyelerine çıkarmayı hedefliyoruz. Önümüzdeki süreçte en iyi bildiğimiz işi yaparak, sektörümüze yatırım yapmaya devam edeceğiz. 2018 yılını 750 milyon TL. ciroyla kapatacağız.” şeklinde konuştu.

Ekonomik gelişmelere ilişkin görüşlerini de aktaran Avşin Kaşıkçı, kur dalgalanmalarının neden olduğu ekonomik krizin çok uzun süreli olamayacağını belirterek, “Öyle sanıyorum ki 2020 yılından itibaren her şey yoluna girecektir. Ancak bu süreçte inşaat sektörünün sıkıntılarının süreceğini tahmin ediyorum. Bunun da en büyük sebebi, sektör dışı aktörlerin inşaat konusunda ısrar etmeleri olacaktır.” ifadelerini kullandı.

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim