Takdir komisyonunun toplanarak hakkaniyete uygun bir şekilde değerlendirmenin yapıldığını ifade eden Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Yabacıoğlu, “213 sayılı vergi usul kanununda asgari ölçüde arsa ve arazi metrekare birim değer takdirinin her 4 yılda bir tespit edilmesi ve bu değerlerinde uygulanacağı yıldan en az 6 ay önce karara bağlanması gerektiği belirtiliyor. Bu itibarla şehrimizde uygulanacak arsa ve arazi(gayrimenkul) metrekare birim değerlerinin tespiti için ilgili yönetmelik doğrultusunda Belediye, Defterdarlık, Tapu Müdürlüğü’nden temsilciler ve mahalle muhtarlarından bir heyet oluşturuldu. Heyetimiz bir ay süresince tüm mahalle ve sokakları titizlikle gözden geçirerek çalışmalarını sürdürdü ve değer tespitinde bulundu.” diye konuştu.

Mahallelerin karşılaştırılarak incelendiğini ve bu şekilde karar verildiğini söyleyen Başkan Yardımcısı Yabacıoğlu, “Özellikle uzun caddelerimiz parçalara ayrılarak ve bulunduğu bölgeye göre değerlendirildi. Bu çalışma sonucunda kişilerin gayrimenkullerinin değeri adaletli bir şekilde hesaplanmaya çalışıldı. Mevcutta sıkıntılı olan yerler özellikle incelemek suretiyle problemlerin kaldırılması sağlandı.” dedi.

VATANDAŞIN BİLGİSİNE SUNULDU

Yapılan çalışma neticesinde belirlenen 2018-2022 yılları gayrimenkul birim değerleri listesi 1 Haziran 2017 itibariyle muhtarlıklarda ve belediye binasında vatandaşların bilgisine sunulmak üzere 1 aylığına askıya asıldı.

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim