“Çorum Belediyesi olarak yaptığımız büyük parklar ve semt parkları ile Çorum nefes alıyor” diyen Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, “Görevi devraldığımız 2009 yılında şehrimizde 103 semt parkı vardı. Her yıl 20 semt parkı hedefi ile yola çıktık. 9 yılda her biri diğerinden güzel 205 yeni semt parkı yaptık. Ayrıca mahallelerimize 35 büyük park kazandırdık. Hemşehrilerimiz önceden mecbur kaldıkça gittikleri parklar, şimdi adeta kadını-erkeği, genci-ihtiyarı, çoluk-çocuğu ile herkesin yeni yaşam alanı haline geldi” dedi.

Külcü, “Çorum Belediyesi tarafından 2017 yılında şehre kazandırılan 22 yeni çocuk parkı ile çocuklar için güvenli oyun grupları yerleştiriyor ve zemini kauçukla kaplıyoruz. Her yıl onlarca yeni park yapımının yanı sıra, mevcut parkları da revize ediyoruz. Bu kapsamda 2017 yılında 5 adet çocuk parkını tamamen yeniledik” şeklinde konuştu.

“9 YILDA 150 BİN YETİŞMİŞ AĞAÇ DİKTİK”

Yeni yapılan ya da tamamen yenilenen parklar, artan yeşil alanlar, dikilen ağaç ve fidanlar ile Çorum’un artık bambaşka bir çehreye sahip olduğunu kaydeden Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, “Yaşları 8-12 yaş arasında değişen 6.550 adet yetişmiş ağacı 2017 yılında yaptığımız semt parklarımızda toprakla buluşturduk. 9 yılda 150 bin yetişmiş ağaç dikerek Çorum’u park ve yeşil alan miktarı konusunda Türkiye’nin örnek şehirlerinden biri haline getirdik” ifadelerini kullandı.

“AÇIK HAVA SPOR ALANLARI OLUŞTURUYORUZ”

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, yeni semt parkları yaparken, parklarda tuğla tozundan yapılan yürüyüş yollarını kauçuk yürüme yollarıyla değiştirdiklerin belirterek, “Yaptığımız yürüyüş yollarımız ile halkımız, sağlıklı ve konforlu bir ortamda spor ve yürüyüş yapma imkanına kavuştu. Ayrıca hemşehrilerimiz egzersiz alışkanlığı kazandırarak onları spora teşvik etmek için 2017 yılında 5 semt parkımıza yürüyüş yolu ve fitness aleti yerleştirdik. 9 yılda 43 parkımıza fitness aleti ve 27 parkımızda yumuşak zeminli yürüyüş yolu yaparak hemşehrilerimizin hizmetine sunduk” dedi.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim