Vali Kılıç tarafından Hitit Üniversitesi Meslek Yüksekokulu sosyal tesislerinde gerçekleştirilen 2017 yılı değerlendirme toplantısına Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Yabacıoğlu, Emniyet Müdürü Murat Kolcu ve yatırımcı kamu kurum ve kuruluşlarının yetkilileri katıldı.

“2017 yılı ilimiz için nasıl geçti, ne planlandı, planlananların ne kadarı yapıldı, yapılmamış olanların sebebi nedir, bir ihmal var mı? Bugün, 2017 yılında kamu kurum ve kuruluşları olarak neler yaptık, bunu incelemek istiyoruz” diyen Kılıç, toplam bedeli 3 milyar 458 milyon liralık yatırımlarının bulunduğunu belirterek, bir önceki yılla kıyasladıklarında 3 misli artış göründüğünü söyledi. Kılıç, “Bu yatırımların fiziki olarak gerçekleşme oranı ise yüzde 80. Ancak bizim için en önemli olanı ise tamamının ihale edilmiş olması” dedi.

Çorum’da kamu ve kurumlarına ait 1.111 adet yatırım projesi bulunduğunu belirten Kılıç, bunların 161’inin tarım, 36’sının ormancılık, 51’inin enerji, 523’ünün ulaştırma, 1’inin konut, 49’unun eğitim-kültür-spor, 230’unun sosyal altyapı, 10’unun sağlık, 34’ünün harita-kadastro-imar, 16’sının ise diğer sektörlerden oluştuğunu bildirdi.

(Taner ŞİMŞEK)

Editör: TE Bilisim