Bütçe hakkında partisinin görüşlerini dile getiren Biçer, “Bütçede 140 milyon lira borçlanma taahhüdü yapılmıştır. 55 milyon lira ise kasamızda ve bankalarda nakit tutulmaktadır. Bu paranın ne kadarının teminat karşılığı hesaplara yatandır, ne kadarı belediyenin öz kaynağıdır?” diye sordu.
2017 bütçesinde bu borçlanma öngörülürken sadece ve sadece meslek lisesi için 115 milyon lira ödenek ayrıldığını kaydeden Biçer, konuşmasına şu şekilde devam etti:
“Belediyenin yatırımcı müdürlüklerinden Fen İşleri ve Park Bahçeler Müdürlüğü bütçelerinin toplamı 106 milyon iken sadece meslek lisesi için ayrılan ödeneği fazla bulmaktayız. CHP Plan ve Bütçe Komisyonu üyeleri olarak lisenin Milli Eğitim Bakanlığı’na devredilmesini önermekteyiz. Devredildikten sonraki doğacak kaynağın Çorum Belediyesi’nin asıl olması gereken hizmetleri için kullanılması daha iyi olur görüşündeyiz.
Çorum Belediyesi’nin fiziksel kaynaklarında Bahçelievler, Yavruturna ve Kale mahallelerinde sportif amaçlı hizmet binaları bulunmamaktadır. 2017 bütçesinde de bu mahalleler için ayrılan bir ödenek görmedim. Bu mahallelere uygun yer bulup spor binaları yapmayı düşünüyor musunuz?
Tarihi eserlerimizden olan Çorum Kalesi’nde yapılacak çalışmalar için yok denecek kadar az bir ödenek ayrılmıştır. Bu ödeneğin arttırılarak Çorum Kalesi’nin turizme kazandırılmasını talep ediyorum.
Yönetime katılımı sağlayan, şehre ilişkin kararlarda ve hizmetlerde vatandaşların katılımını sağlayacak yapılar oluşturulmasını önermekteyiz. Hizmet ve faaliyetleri geliştirecek şekilde farklı paydaşlarla örneğin CHP Belediye Meclisi üyeleri ile projeler geliştirilebilir.” (Taner ŞİMŞEK)
 
Editör: TE Bilisim