Halil İbrahim Kaya başkanlığında dün saat 14.00’de yapılan oturum, açılış yoklaması ile başladı. İl Genel Meclisi’nin bir önceki birleşimine ait tutanak özetinin okunmasının ardından sözlü ve yazılı önergelerin görüşülmesine geçildi.
Bu bölümde söz alan CHP Grup Başkanı Haydar Erdem ile AKP Mecitözü İl Genel Meclisi Üyesi Hacı Bolat, Mecitözü’nün bazı köy yollarının Özel İdare yol ağına alınması ve bakım yapılması yönünde ortak bir yazılı önerge verdiler. Söz konusu önerge Meclis üyelerinin oybirliğiyle İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edildi.
Ardından kürsüye gelen İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ömer Arslan, 2017 Yılı Performans Programı ve 2017 Yılı Bütçesi ile ilgili Meclis üyelerine bir sunum yaptı.
İl Özel İdaresi’nin 2017 bütçesinin 140 milyon lira olduğunu anımsatan Genel Sekreter Arslan, 2017 yılı için önlerinde yüksek hedefler bulunduğunu söyledi.
Bu hedeflerin tutturulması adına belirlenen bütçenin yüzde 20 dolayında eksik olduğunu dile getiren Ömer Arslan, bazı bütçe kalemlerinden başka bütçe kalemlerine aktarım yapılabileceğini söyledi.
Toplantı, 2016 yılı Mali Yılı Bütçesi’nde, yılı içerisinde harcanmayacağı düşünülen toplam 3 milyon 073 bin lira ödeneğin alınarak, ilgili ekonomik kodlara aktarılması ile ilgili Plân ve Bütçe Komisyonu’nca hazırlanan raporun görüşülerek kabul edilmesiyle sona erdi.




(Recep SERBES)
 
Editör: TE Bilisim