Genel Kurula İl Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Erkan Elfaz Ermiş, Çorum Şeker Fabrikası Müdürü Ramazan Aytekin, Karadeniz Birlik Başkanı Bülent İnce Ziraat odası Başkanı Mehmet Sayan ve davetliler katıldı.

Divan başkanlığına Levent Kayaalp, başkan yardımcılığına Ferhat Arslan, Katip Üyeliklere Ali Örgel, Doğan Kara, Mustafa Benek ve İdris Dağlamaz’ın seçildiği genel kurul, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.

Her geçen yıl faaliyetlerini artırmayı ve çiftçilere yardımcı olmayı görev edinen kooperatifin 2016 faaliyet yılında da ortakların ihtiyaçlarını zamanında, uygun fiyatlarla ve kaliteli olarak temin etmek için imkanları ölçüsünde azami gayreti gösterdiğini belirten Çorum Pancar Ekicileri Kooperatifi Başkanı Ahmet Pehlivan, 2016 faaliyet yılında 4324 ortağa 16.5 milyon liralık satış gerçekleştirdiklerini söyledi. Ortakların tarımsal ürünlerini değerlendirmek, ürünlerin piyasadaki fiyat istikrarını sağlayarak ekonomik gelişmelerine katkıda bulunmak amacıyla çalışmalarına devam ettiklerini ifade eden Pehlivan, bu kapsamda ortaklardan sözleşmeli bitkisel tohum üretimi nedeniyle 198 ton buğday ve 116 ton arpa alımı yapıldığını söyledi.

Yapılan konuşmanın ardından 2016 yılına ait faaliyet raporu ve denetim raporu okunarak ibra edildi. 2017 faaliyet yılına ait iş programı ve bütçesinin okunduğu programda ayrıca yönetim kurulu üyeleri ve denetçilere verilecek olan ücret ve yolluklar da belirlendi.

(Erkan BAYATLI)

Editör: TE Bilisim