Çorum Müftülüğü tarafından konuya ilişkin yapılan açıklamada, 2016 yılında hacca gitmek üzere “İlk defa kayıt” yaptırmak isteyenlerin Diyanet’in internet sayfasında yayınlanan Hac ve Umre Tahsilatı yapan bankalardan birine 20 TL. önkayıt ücretini yatırdıktan sonra müracaaatlarını http://hac.diyanet.gov.tr internet adresinden elektronik ortamda veya müftülüklerden temin edecekleri form dilekçe ile doğrudan müftülüklere yapabilecekleri belirtildi.
2015 yılında kur'aya katılanlardan hacca gidemeyenlerin “Kayıt Yenileme” işlemlerinin Diyanet İşleri Başkanlığınca elektronik ortamda otomatik olarak yapılacağı ve bunların kayıtlarının yenilenmiş sayılacağı belirtildi.
Aynı açıklamada ayrıca 2015 yılı tercihlerinden; Kayıt il ilçesi, İletişim Bilgileri, Telefon Bilgileri, Hac Konaklama Türleri ve Kur’aya Birlikte Gireceği kişilerde değişiklik yapmak isteyenler ile müracaatlarından vazgeçenlerin Müftülüklere başvurarak gerekli değişiklikleri müracaat süresi içerisinde yapabilecekleri vurgulandı.
Müftülüğün açıklamasında, kura çekiminden sonra kesin kayıt yapmaya hak kazanan vatandaşların, “kesin kayıt yaptırabilir” belgelerini, cep telefonlarına gelen sms'deki şifre ile alabilecekleri, bu nedenle özellikle cep telefon bilgilerinin güncellenmesi gerektiği de hatırlatıldı.
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim