AK Parti Çorum Milletvekili, Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Ahmet Sami Ceylan ile AK Parti Çorum Milletvekili ve TBMM Sağlık, Aile ve Çalışma Komisyonu Üyesi Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt, Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal'ı makamında ziyaret ederek bir süre görüştüler.
Bakan Mahir Ünal'a hayırlı olsun dileklerini ileterek başarılar dileyen Milletvekili Ceylan ve Kurt, Çorum'un bakanlıkla ilgili sorunlarını ve beklentilerini de paylaştı.
Ceylan ve Kurt, büyük bir tarihi ve kültürel birikime sahip olan Çorum'un tanıtıma ihtiyacının olduğunu, 2016 yılında tanıtım atağı yaşamak istediklerini anlatarak, "Çünkü 2016 yılı Hattusa'nın UNESCO Dünya Miras Listesine alınışının 30. ve Hitit Çivi Yazısı Tabletlerinin ise yine UNESCO Dünya Belleği Programına kaydının 15. yıldönümleri olacak. Bu yüzden bu kapsamda detaylı bir tanıtım etkinliği ile Çorum'un görünürlüğünü artırmak istiyoruz" dediler.
Çorum'un turizm alanında hak ettiği değeri görmesi ve hedeflerine ulaşması için yapılması gereken çalışmalar hakkında bilgi paylaşımında bulunan ve Bakan Ünal'ın desteğini talep eden Ceylan ve Kurt, şu talepleri illettiler:
"2016 yılı için bir dizi tanıtım faaliyeti düzenlemeyi planlıyoruz.
Başbakanlık Tanıtma Fonuna verilen bir projemiz var. Proje kapsamında yurtiçi ve yurtdışı tanıtımda kullanılacak 3 boyutlu gözlüklerle 360 derece görüntü özelliğine sahip Hattuşa Tanıtım filmi hazırlanacak, dünyanın önemli gezi ve yemek yazarlarının Çorum'da ağırlanması sağlanacak, müzik ve dans gibi görsel sanatlara ilişkin etkinliklerle zenginleştirilmiş bir program projelendirilerek Bakanlığınıza sunulmuştur.
Bakanlığınızın 2016 yılında turizm alanında yaşayacağı malum sıkıntılar göz önüne alındığında bu yıl özellikle fuarlara önem vererek mümkünse bir konsept dahilinde birbiri ile bağlantılı olarak devam eden bir tanıtım faaliyeti sürdürülmesinin daha etkin bir tanıtıma imkan vereceğini düşünmekteyiz. Bu amaçla bizim önerimiz 'Kültür Turizmi'ni öne çıkarmak ve fuar teması olarak Türkiye'de yer alan Dünya Miras Alanları ve özellikle de Çorum Hattuşa'nın işlenmesidir. Bu durumun turist potansiyeli üzerinde etkili olabileceğini umuyoruz. Bu amaçla büyük turizm fuarlarında Çorum'un katılımının desteklenmesini rica ediyoruz.
Çin Kültür Bakanlığı ile Pekin'de Hititler temalı bir etkinlik planlıyoruz. Bu konuda desteklerinizi bekliyoruz.
Yine Japonya Büyükelçimiz ile yaptığımız görüşmeye istinaden Japon Medyasına yönelik bir tanıtım gezisi programı yapılması planlanmaktadır.
Bakanlık Müsteşarınızın yönetim kurulu başkanlığını yürütmekte olduğu Yunus Emre Enstitüleri ile de bir görüşme yapılmış ve 2016 yılı boyunca ilgili Enstitünün merkezlerinde çeşitli faaliyetler ile Çorum ve Hattuşa'nın Hititlerin çeşitli etkinlikle tanıtımı gündeme gelmiştir. Bu konuda da bakanlığınız desteği bizim için önemli olacaktır."
Bakan Ünal, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Çorum Milletvekilleri Ahmet Sami Ceylan ve Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt'a teşekkür etti.
Ünal, Çorum'un kültür ve turizm alanında hak ettiği değere ulaşması, sorunların çözümü noktasında elinden gelen desteği sağlayacağını bildirdi.
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim