15 Mart 2015 Pazar günü ilimizde yapılacak olan 2015-Yükseköğretime Geçiş Sınavı’nın (2015-YGS) huzur ve güvenli bir şekilde gerçekleşmesini sağlamak amacıyla, İl Sınav Koordinasyon Kurulu toplantı yaptı.
Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan başkanlığında 09 Mart Pazartesi günü gerçekleştirilen toplantıya, Vali Yardımcısı Ali Deniz Sürmen, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Alb. Ahmet Çelik, Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül, İl Emniyet Müdürü Salih Erkan Tarancı, İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük ile İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü Emrullah Akdemir katıldı.
Toplantıda, 2015 YGS’nin huzur ve sükûnet içinde geçmesi ve adayların sınav konforunun etkilenmemesi için alınması gereken tedbirler görüşüldü.
Toplantıda Kurul Başkanı Rektör Alkan, saat 10.00'da başlayacak ve 160 dakika süre ile tek oturum halinde uygulanacak sınava, ilimizde; 48 sınav binasında 14 bin 85 adayın katılacağını ve bununla birlikte yaklaşık 2 bin personelin de görev yapacağını söyledi.
Sınava girecek adayların sınav öncesinde stresten uzak durmaları gerektiğini hatırlatan Prof. Dr. Alkan, sınava girecek aday ve görevlilerin yanlarında bulundurmaları zorunlu olan belgeler ile sınavda bulundurulması ÖSYM Başkanlığı’nca yasaklanan materyaller hususunda kurallara uyulması gerektiğini ifade etti.
Rektör Alkan, nüfus cüzdanını kaybeden adayların mağdur olmamaları için İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü’nün 15 Mart 2015 Pazar günü 07.00 ile 10.15 saatleri arasında da açık tutulacağını belirtti.
Prof. Dr. Alkan ayrıca, sınava girecek gençlerin sınava adaptasyonlarını etkileyecek her türlü olumsuz durumundan da kaçınılması gerektiğini söyledi. Rektör Alkan, sınava girecek tüm adaylara başarılar diledi.
(Hitit Üniversitesi)
Editör: TE Bilisim