7. eğitim programı devam eden İş Sağlığı ve Güvenliği Temel Eğitim Kurs Programı, Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan tarafından ziyaret edildi.
Kurs hakkında İş Sağlığı ve Güvenliği Temel Eğitim Kurs Programı Sorumlu Müdürü ve Hitit Üniversitesi İş Sağlığı ve Güvenliği Koordinatörü Doç. Dr. Dursun Ali Köse’den bilgiler alan ve eğitim ortamını inceleyen Rektör Alkan; devam eden kursla beraber 200’e yakın öğrenciye temel eğitim programı verildiğini belirtti. Kursun başarı ortalamalarının Türkiye ortalamasının üzerinde olduğunu ifade eden Alkan, açılacak olan 8. programın da kayıtlarının dolduğunu söyledi.
İş Sağlığı ve Güvenliği hakkında Hitit Üniversitesi’nde bir koordinatörlük biriminin kurulduğunu hatırlatan Alkan, bu kapsamda Hitit Üniversitesi çatısı altında öğrenim gören tüm öğrencilere bölüm/programları dikkate alınarak zorunlu veya seçmeli olarak İş Sağlığı ve Güvenliği dersinin verilmeye başlanacağını belirtti.
Rektör Alkan ayrıca, Üniversite’nin tüm personeline İSG eğitimlerinin verileceğini ve tüm yerleşkelerin risk analiz cetvellerinin oluşturularak muhtemel risklerin de bertarafına yönelik çalışmaların yapılacağını belirtti.
Aynı zamanda Hitit Üniversitesi İSG Yönergesinin hazırlık ve Fen Bilimleri Enstitüsü’ne bağlı Uzaktan Eğitimle İş Sağlığı ve Güvenliği Tezsiz Yüksek Lisans Programı açılmasına yönelik çalışmaların devam ettiğini sözlerine ekleyen Prof. Dr. Alkan, İSG Temel Eğitim Programı’nın bölgede sadece Çorum’da aktif olarak devam ettiğini vurguladı.
(Hitit Üniversitesi)

Editör: TE Bilisim