İl Emniyet Müdürü Murat Kolcunun talimatı doğrultusunda harekete geçen polis ekipleri, kentin çeşitli bölgelerinde yapımı devam eden inşaatlar başta olmak üzere Aşağı Sanayi Sitesi ile Küçük Sanayi Sitesi’ndeki iş yerlerinde meydana gelen hırsızlık olaylarınınönüne geçilmesi için çalışma başlatıldı. Belirli bölgelere konuşlandırılan polisler, inşaatlar ve iş yerlerinden hırsızlık gerçekleştirmek isteyen şüphelileri suçüstü yakaladı. 

HIRSIZLAR İLGİNÇ YÖNTEMLERE BAŞVURMUŞLAR

Daha önce hırsızlık amacıyla Küçük Sanayi Sitesine gelen şüphelilerin hırsızlık yaparken çeşitli yöntemlere başvurdukları belirlendi.

Küçük Sanayi Sitesindeki bir iş yerinden hurda parçaları ve Demir çalarken suç üstü yakalanan bazı şüphelilerin, çaldıkları malzemeleri taşıdıkları aracın plakalarını çuvallarla kapattıkları görüldü. Bir başka hırsızlık olayını da suç üstü yapan ekipler, yine hırsızlıkta kullanılan aracın plakasının değiştirildiğini fark etti. Araç içerisinde yapılan aramada bir inşaattan çalındığı tespit edilen  200 kilogram Demir bulundu. İki kişi gözaltına alındı.

Emniyetin başarılı çalışması sayesinde inşaatlar ile sanayi sitelerindeki iş yerlerinden hırsızlık olaylarında sona gelindi.  Çok sayıda kişinin yakalanmasıyla rahat bir nefes alan inşaat sahipleri ile esnaflar da emniyete teşekkür etti.(Yusuf ÇINAR)

Editör: TE Bilisim