Çorum’da 1.5 yıl önce iki kişiyi silahla vurarak ağır yaralayan tutuklu sanık 20 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Karar sonrası, ceza alan Mustafa Ç., duruşma salonunu birbirine kattı, mahkeme başkanına ağır hakaretlerde bulundu. Sanık güçlükle mahkeme salonundan dışarı çıkartıldı.
5 Nisan 2014 yılında Çorum'un Gülabibey Mahallesi Kubbeli Caddesi üzerinde meydana gelen olayda, Mustafa Ç., 50 Yaşındaki Necmi Ö.'yü gümüşcü dükkanına giderek pompalı tüfekle 5 el ateş etti ve ayaklarından vurup olay yerinden kaçtı.Olayda 56 yaşındaki Abidin K. yaralı kurtuldu.
Olay yerinden kaçan Mustafa.Ç, 200 metre uzakta polis tarafından yakalanarak çıkarıldığı mahkemece tutuklanıp cezaevine gönderildi.Tutuklu sanık dün son kez hakim karşısına çıktı.
Sanık “Necmi Ö’nün yüzünden simitci dükkânından işten çıkartıldım.bir süre önce evi kurşunlanmıştı. Evini kurşunlayan kişinin benim olduğunu söylemiş, beni Çorum’da gezdirmeyeceğini söylemiş, bende tüfeği alıp iş yerine gittim. Amacım aslında camlarını kırmak ve onu korkutmaktı.Nasıl oldu anlayamadım. İş yerine ateşettim. İlk saçmalar Abidin K’nin ayaklarına geldi.Üç elde Necmi’ye ateş ettim onuda ayaklarından vurdum. Ben iki kişiyi öldürme niyeti ile iş yerine gitmedim. Tüfeğime kuş saçması doldurdum öyle gittim, kuş saçmalarının öldürme olasılığı yoktur. Azmettirme olayı ise doğru değildir. Beratimi istiyorum” diyerek kendisini savundu.
Karar için 10 dakika ara veren heyet daha sonra kararını açıkladı. ‘Kasten öldürmeye teşebbüs suçundan Mustafa Ç’ye 20 yıl hapis cezası verildi.
Tüm bu gelişmeler üzerine Karar sonrası jandarmalar tarafından cezaevine götürülmek istenen sanık,Mustafa ., Mahkeme başkanına ağza alınmayacak hakaret ve küfürler savurdu.Mahkeme heyeti sanıkların bu sözlerini zapta geçirdi, Jandarma ve polis sanığı güçlükle salondan çıkarıp götürdü.
(Yusuf ÇINAR)
Editör: TE Bilisim