KESK’e bağlı sendikaların başkan ve yöneticileri Eğitim-Sen’de KESK’in kuruluşunun 20. yıldönümü nedeniyle bir basın açıklaması yaptı.
Basın açıklaması KESK Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü ve Büro Emekçileri Sendikası (BES) Şube Başkanı Ertuğrul Alper tarafından yapıldı.
Alper, açıklamasında KESK’in kuruluşunun 20. yıl dönümünü çok ağır faşizm koşullarında karşıladıklarını söyledi.
Darbe koşullarının hüküm sürdüğü yıllarda kurulan KESK’in bir kez daha faşizmin sistematik saldırısıyla karşı karşıya kaldığını ifade eden Alper, mezhepçi, cinsiyetçi, milliyetçi, neo liberal politikaları tüm yoğunluğu ve yaygınlığıyla hayata geçiren AKP’nin, faşizmi her alanda olduğu gibi çalışma yaşamında da tek tipçiliği yönlendirdiğini söyledi.

“20. YILIMIZDA SALDIRILARLA KARŞI KARŞIYAYIZ”
KESK’e yönelik saldırıların karalamalarla, soruşturmalarla, mobbingle, ayrımcılıkla, gözaltılarla, tutuklamalarla, faili meçhullerle ve diğer baskı türleri ile devam ederken, toplu gözaltı ve tutuklamalarla zirveye ulaştığını belirten Alper, “Ötekileştirme ve kriminalize politikalarıyla marjinalleştirilmek istendik, isteniyoruz da. Son bir yıldır sokağa çıktığımız neredeyse tüm eylemlerde saldırıya uğruyor yada provoke edilerek engelleniyoruz. TİS ve grev hakkımızı kullanmamız her türlü mekanizma devreye sokularak engellenmek isteniyor. Yandaş konfederasyon ve sendikalar yedek güç olarak devreye sokuluyor. Uluslararası sözleşmeler ve anayasal haklarımız hiçe sayılıyor. Şimdi de kamu emekçilerinin pamuk ipliğine bağlı iş güvencesini 657 saylı yasada yapacakları değişikliklerle ortadan kaldırmak istiyorlar” dedi.

“ANKARA KATLİAMINA GÖZ YUMULDU”
AKP’nin saldırılarının bunlarla sınırlı kalmadığını, hazırladığı zemin üzerinden KESK üye ve yöneticilerine yönelik katliamların gerçekleşmesine göz yumulduğunu söyleyen Alper, “10 Ekim Katliamı AKP’nin politika ve muhalefete tahammülsüzlüğünden ayrı ele alınamaz. 10 Ekim katliamında 100 yoldaşımızı, canımızı, kardeşimizi kaybetmemize rağmen AKP’nin saldırıları ve yönelimleri bitmedi. Katliamın arka perdesini açığa çıkarmak bir yana daha ilk gün “kokteyl eylem” diyerek muğlaklaştırma çabasına girenler katliamı lanetlemek için gerçekleştirdiğimiz grev ve diğer eylem/etkinlikler nedeniyle yüzlerce arkadaşımız hakkında soruşturmalar açtılar. Katliam üzerinden oy hesabı yapanlara diyoruz ki, zulmünüz artsın ki çabuk zeval bulasınız.
20. kuruluş yıldönümümüzde önümüzdeki süreçte mücadeleyi ve örgütlülüğümüzü büyütme kararlılığı ve çabası içerisinde olacağımızı ifade ediyoruz. 20. kuruluş yıldönümümüz olan bugün buradan bir kez daha 10 Ekim’de yaşamını yitiren arkadaşlarımızın vasiyeti olan barış ve demokrasiyi gerçekleştirme sözümüzü yineliyoruz” şeklinde konuştu.

20. YIL BARIŞ KARANFİLLERİNE
Mücadeleci kimliği ile her türlü baskı ve sömürünün karşısında yer alan kamu emekçilerinin örgütlü gücü KESK’in önüne çıkarılan tüm engellemelere, baskılara, gözaltı ve tutuklama kuşatmasına inat, mücadele kararlılığıyla hep ayakta kaldığını belirten Alper, “Bundan sonra da dimdik ayakta kalacağından kimsenin şüphesi olmamalıdır. Çünkü KESK faşizme karşı demokrasi, savaşa karşı barış, baskılara karşı özgürlük, ırkçılığa ve şovenizme karşı emeğin birliği ve halkların kardeşliği mücadelesini kararlılıkla sürdürecektir.
Bugün başta 10 Ekim Barış Karanfili yoldaşlarımız olmak üzere emekleriyle, ödedikleri bedellerle bu onurlu tarihi yazan arkadaşlarımızı saygıyla anıyor, 20. kuruluş yıldönümümüzü Barış Karanfillerimize adıyoruz” ifadelerini kullandı.
(Taner ŞİMŞEK)
Editör: TE Bilisim