ÇFK Basın Sözcüsü Fatoş Aykaç yaptığı açıklamada, fotoğrafın çağımızın en keyif veren, sanatı, işi, hobisi olduğunu ifade ederek, bir çok kişinin bildiği şekliyle Photoshop bir rötuş programı değil, fotoğrafçının kamera ve lensten sonra en gerekli ekipman olduğunu söyledi. Devam eden fotoğraf kursunda fotoğraf temel bilgilerinin yanı sıra, fotoğraf çekim teknikleri ile ilgili bilgiler verdiklerini de vurgulayan Aykaç, 3. dönem fotoğraf kursunu yeniden açacaklarını, photoshop kursunun da talep üzerine ikincisini düzenleyeceklerini bildirdi.

Kursa katılanlara photoshop arayüzü ile birlikte çözünürlük ve resim boyutlandırma, renk düzenlemeleri, fotoğraf arka planını değiştirme, fotoğraf üzerine yazı yazmak gibi bir çok konuda alanında uzman ekipler tarafından eğitim verileceğini ve derslerin bilgisayar ortamında uygulamalı olarak anlatılacağını söyleyen Aykaç, kursun içerisinde Camera Raw eklentisinin de anlatılacağını dile getirdi.

Aykaç, HİTİTSEM’de Salı ve Perşembe günleri 18.00-20.30 saatleri arasında yapılacak kursa katılmak isteyenlerin ÇFK’nın sosyal medya hesabından veya 0537 794 14 92 (Ahmet Yazıcı) ile 0530 566 88 22 (Alp Doğan Boduç) numaralı telefonlardan bilgi alabileceğini sözlerine ekledi.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim