Hitit Üniversitesi’nin internet sitesinden yapılan açıklamada ön kayıt işlemleri www.cocukuniversitesi.hitit.edu.tr adresinden yapılırken, programa kesin kayıtların ise Hitit Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi’ni (HİTİTSEM) şahsen başvuru ile gerçekleşeceği dile getirildi. Kontenjan dolduğu taktirde kesin kayıtlar için ön kayıt sırasının esas alınacağı ve iki hafta sürecek programın ücretinin ise 300 TL olarak belirlendiği vurgulandı. Geçen yılki etkinliklere ek olarak “Kim Korkar Matematikten”, “Uçaklar Hakkında Merak Ettiklerimiz”, “Anatomiye Giriş”, “Seramik Atölyesi”, “Drama Atölyesi”, “Pratik İngilizce” gibi yeni etkinlikler de yer alacak.

Hitit Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nurcan Baykam, hedeflerinin çocuklar aracılığıyla üniversite ile toplumu bir araya getirebilmek, çocukları tatil dönemlerinde üniversite içerisindeki bilimsel aktivitelere, çalışmalara yönlendirerek üniversite havasına girmelerini sağlamak olduğunu söyledi.

Üniversitenin sadece eğitim ve araştırma alanındaki çalışmalarla değil misyonu gereği Çorum’a ve bölgesine bilimsel, sosyal, kültürel ve ekonomik katkı sağlayan birçok etkinliği gerçekleştirdiğini belirten Prof. Dr. Nurcan Baykam, bunlardan bir tanesinin de “Çocuk Üniversitesi” olduğunu söyledi.

Projeyle birlikte üniversite ortamında, üniversitenin imkanlarını kullanarak, öğretim görevlileri eşliğinde bilimsel, sanatsal ve sportif aktiviteler gerçekleştirileceğini dile getiren Baykam, geçen yıl robot atölyesi, moleküler biyoloji, kimya laboratuvarı, mikrobiyoloji gibi etkinliklerin çocukları heyecanlandırdığını, bu yıl da Tıp Fakültesi’nde kurulan morfoloji laboratuvarında anatomi deneyimlerinin yaşanacağını, bilimsel çalışmaların yanında müzik, spor, sanatsal aktivitelerin yer alacağı etkinliklere tüm çocukları davet ettiğini sözlerine ekledi.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim