Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919 günü yaktığı bağımsızlık meşalesinin 98. Yılını kutladığımızı hatırlatarak aziz milletimizin umutlarının canlandığını ve kendi kaderini yeniden tayin edeceği İstiklal mücadelesinin Atatürk’ün Samsun'a çıkışıyla birlikte başladığını söyleyen Vali Kılıç, Samsun’da atılan bu tarihi adımın heyecanının dalga dalga tüm yurda yayılarak vatanın işgalden kurtarılması için kararlı bir bağımsızlık mücadelesinin başladığını vurguladı.

Gençlerin 19 Mayıs sevincini ve coşkusunu paylaşmaktan büyük bir mutluluk duyduğunu dile getirerek Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını rahmet ve minnetle anan Vali Kılıç, gençlerin ve tüm Çorumluların bayramını kutladı.

Vali Kılıç mesajının devamında şu görüşlere yer verdi: “İstiklal Mücadelesi diye başlatılan bu eşsiz girişim, Türk Milleti'nin Gazi Mustafa Kemal önderliğinde “Ya istiklal, ya ölüm” diyerek gösterdiği kararlılık ile vatanımızı işgal etmek isteyenlere karşı büyük zaferle taçlandırılmıştır. Bu zafer neticesinde bağımsız Türkiye Cumhuriyetinin temelleri atılmıştır. O gün canlanan milli ruh, bizlere ilham olmaya, yolumuzu aydınlatmaya devam etmektedir.

O gün nasıl ki istiklalimiz için büyük bedeller ödenmiş ise bugün de istikbalimiz için büyük bedeller ödenmekte; istikbal mücadelemiz, şehitlerimizden aldığımız güç ve ilhamla tıpkı istiklal mücadelemizde olduğu gibi azim ve kararlılıkla sürdürülmektedir. Bu gün Cumhuriyetimizin emanet edildiği ve geleceğimizin mimarı olan genç nesillerimize büyük görev ve sorumluluklar düşmektedir. Ben inanıyorum ki bizim gençlerimiz tarihinden aldıkları ilhamla Türkiye'yi daha büyük hedeflere ulaştırmak için özveriyle çalışacaklar, daha güçlü Türkiye için, daha müreffeh yarınlar için gayret göstereceklerdir”

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim