100. Yıl Yürüyüş Komitesi tarafından düzenlenen yürüyüş 23 Nisan’da Samsun’dan başlayacak, 19 Mayıs’ta da Anıtkabir’de sona erecek.

100. Yıl Yürüyüş Komitesi Koordinatörü Engin Uç, Basın ve Halkla İlişkiler Sorumlusu Ercan Deva ve komite üyesi Fahri Demir, ADD Çorum Şubesi’nde CHP İl Başkanı Eray Tüfekçi, Anadolu Hitit Dernekler Federasyonu Başkanı Ali Özgür Ispanak, CHP Kadın Kolları Başkanı Gülhan Eke ve diğer katılımcılarla bir araya geldi.

ADD Şube Başkanı Uğur Demirer’in ev sahipliğinde yapılan toplantıda Kurtuluştan Kuruluşa 100. Yılda Samsun’dan Ankara’ya yapılacak Büyük Yürüyüşün proje aşamaları konuşuldu.

19 Mayıs 2019’un kuruluşun ve kurtuluşun 100’üncü yılı olduğunu söyleyen 100. Yıl Yürüyüş Komitesi Koordinatörü Engin Uç, “Atatürk bu ülkeyi Ortaçağ’dan alarak çağdaşlarının bile çok daha ilerisine taşımıştır. 23 Nisan 2019’da Samsun Tütün İskelesi’nden başlayıp 19 Mayıs 2019’da Ankara Anıtkabir’de olacağız. 27 gün sürecek olan yürüyüşümüz beslene beslene Ankara’ya taşınacak. Yol boyunca Samsun, Amasya, Çorum ve Kırıkkale’den Atatürkçülerle birlikte Ankara’ya yürüyeceğimize inanıyorum. Kuvayi Milliye ruhunu yeniden kazanmamız halinde bu toplum da rahatlar. Çünkü toplum çok gerildi” dedi. (Taner ŞİMŞEK)

Editör: TE Bilisim