19 Mayıs 1919’un milletimizin büyük bir onur mücadelesiyle Mustafa Kemal Atatürk'ün liderliğinde tarih sahnesinde bir kez daha şahlanışının destanı olduğunu belirten Doğan, açıklamasına şu şekilde devam etti:

“Bütün umutların tükenmeye başladığı bir zamanda içinde Mustafa Kemal Atatürk'ün, Türk Milleti için ‘Bu millet esir yaşamaktansa ölse daha iyidir’ diyerek Samsun'a çıkması ve bağımsızlık hareketimizin de fitilini ateşleyen bir meşale olmuştur. Bu tarih ile birlikte Türk Milleti, kendi makûs kaderini tersine döndürmeye başlayarak, esaret altında yaşayamayacağını ve kutsal vatan topraklarımızın ilelebet işgal altında bulunamayacağını tüm dünyaya adeta haykırmıştır.

Atatürk, doğum günüm dediği 19 Mayıs’ı en büyük eserim dediği ve halk egemenliğine yani milli irade gibi sağlam bir temel üzerine oturttuğu Türkiye Cumhuriyetini, Türk gençliğine armağan etmek suretiyle bizlere duyduğu güveni en güzel şekilde ifade etmiştir. Bu nedenle bizler Türk gençliği olarak bu güvene layık olduğumuzu gayret ve çabalarımızla göstermeliyiz ki Türkiye Cumhuriyeti Atatürk’ün de dediği gibi ilelebet payidar kalsın.” (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim