Vali Ahmet Kara, Türk gençliğinin Cumhuriyetin sağladığı kazanımların bilincinde ülkemizin uygarlık yolunda ilerlemesinin en büyük güvencesi olacağını söyledi.
19 MayısAtatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle mesaj yayınlayarak milletlerin geçmişlerinde kaderlerini değiştiren, geleceklerini aydınlatarak toplumu bütünüyle kavrayan köklü değişime neden olan olayların bulunduğunu hatırlatan Vali Kara, “ İşte milletimiz için 19 Mayıs 1919 tarihi de, dönüm noktalarından biridir” dedi.
Milletimizin Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde işgal devletlerine karşı bağımsızlık ateşini yaktığı bu tarihin zaferin ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasına uzanan sürecin bir adımı olduğunu hatırlatan Vali Kara, bu günün hem milli mücadelenin silinmez bir hatırası hem de yüzünü geleceğe dönmüş nesillerin en büyük ilham kaynağı olduğunu vurguladı.
Bugün gençlere düşen en büyük görevin bu kutsal vatanı geliştirerek tertemiz şekilde gelecek nesillere teslim etmek olduğunu belirten Vali Kara mesajında şu görüşlere yer verdi. “Bu vatan bizlere emanet edilmiş paha biçilmez bir hazinedir. Bu emaneti bütün güzellikleriyle, milli ve manevi zenginlikleriyle gelecek kuşaklara teslim etmek tüm gençlerimizin en başta gelen görev ve sorumluluğudur.
Hiç şüphemiz yok ki; Cumhuriyetin sağladığı kazanımların bilincinde olan Türk gençliği; yönetici, siyasetçi, eğitimci, bilim adamı, sanatçı, sporcu ve diğer meslek temsilcileri olarak Türkiye'nin uygarlık yolunda ilerleyebilmesinin en büyük güvencesi, istikrar içinde büyüyen, güçlü, demokratik ve müreffeh Türkiye'nin mimarları olacaklar.
Bu duygu ve düşüncelerle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, Kurtuluş Savaşı'nın tüm kahramanlarını, şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyor, geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin ve siz değerli Çorumlu hemşerilerimizin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramını kutluyorum”
Editör: TE Bilisim