Mustafa Kemal'in 99 yıl önce Samsun’dan başlatmış olduğu bağımsızlık ateşinin milletin cesaret ve özgüveniyle birleşerek Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunu müjdelediğini belirten Karadağ, “O gün malını, canını, bütün varlığını vatanın kurtuluşu için siper eden ecdadımızın aziz hatırası önünde saygıyla eğiliyor, bu mücadele uğruna şehit düşmüş bütün istiklal kahramanlarımızı saygıyla ve minnetle yâd ediyoruz” dedi.

Karadağ’ın konuya ilişkin açıklaması şöyle:
“Türk gençliği, ecdadından aldığı ilhamla Türkiye’yi aydınlık yarınlara taşıyacak, dünyaya örnek olacak ve milletçe hepimizi gururlandıracak çalışmalara imza atacak kudrete ve vizyona sahiptir. Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yıldönümü yaklaşırken ülkemizin demokratik standartlarının gelişmesi ve muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkma hedefine doğru hızlı ilerlemesi için Türk Gençliği üzerine düşen sorumluluğu layıkıyla yerine getirecektir.”
Geleceğin teminatı olan gençlerin tarih bilinciyle aydınlatılarak ilim ve bilim bayrağını taşıyacaklarını belirten Karadağ, “Ancak vatan ve millet sevgisiyle çağdaş dünyaya entegre olabiliriz. 2023 hedeflerine emin adımlarla yürüyen Türkiye’miz, bu mücadeleyi verirken ‘eğitim’ birincil önem arz etmektedir. Bizim en önemli sorumluluğumuz, tarihini ve kültürünü bilen, inançlı, vatan sevgisiyle dolu, azimli, ahlaklı ve çalışkan gençler yetiştirmektir.
Gençlerimizin görevi ise sonraki nesillere müreffeh bir ülke bırakmak için çalışmaktır. Ben de bu vesileyle Türk milletinin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyor, bu topraklarda özgürce yaşamamızı sağlayan Ulu Önder Atatürk ve milli mücadeleye ruh veren silah arkadaşları ile aziz şehitlerimizi rahmet ve şükranla anıyorum” şeklinde konuştu. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim