19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla açıklamada bulunan Ali Can Doğan, “19 Mayıs 1919 Türk ulusunun tarihinde özel bir gündür. Yenilmiş, zedelenmiş, yorgun ve fakir düşmüş bir halkın vatanını sahiplenerek, geleceğini yeniden kurmaya giriştiği gündür. Ayrıca Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasına giden yolun başlangıcı olmuştur” dedi.

Milletin kaderini değiştiren, insanlar için umut dolu bir başlangıcı simgeleyen

19 Mayıs’ın Türk ulusunu aydınlığa kavuşturan ve Cumhuriyet ile buluşturan bir dönüm noktası olduğunu kaydeden Doğan açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“ Milletimiz içinde bulunduğu yokluğa ve yoksulluğa rağmen büyük bir kahramanlık göstererek, topraklarımıza ve varlığımıza göz diken işgalci devletlere unutamayacakları bir ders vermiştir.

Tüm olumsuzluklara rağmen Atatürk ve arkadaşları önderliğinde tüm halkımızca verilen büyük mücadele sonucunda kurulan Türkiye Cumhuriyeti gençlerimize emanettir. Bu emaneti sonsuza kadar korumak ve yaşatmak, gelecek nesillere en iyi şekilde aktarmak gençlerimizin en başta gelen görevidir.

Bu duygu ve düşüncelerle başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, silah arkadaşlarını ve bu vatan için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyor, tüm Türk milletinin ve gençlerimizin Gençlik ve Spor Bayramını kutluyorum.”

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim