19 Mayıs 1919’un milletin bağımsızlık umutlarının inanca dönüştüğü, milli ve manevi değerlerin yeşerdiği, kurtuluş ateşinin yakıldığı gün olduğunu belirten Alkan, 19 Mayıs’ın bağımsızlığa ve geleceğe olan inancın adı olduğunu söyledi.

Alkan, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

“Milletimizin bağımsızlığa olan inancı ile milli birlik ve beraberlik ruhuyla 19 Mayıs’ta Samsun’dan başlayıp kararlılıkla yürütülen mücadelemiz, adeta bir kahramanlık destanına dönüşerek eşine az rastlanır bir zaferle sonuçlanmıştır.

Bizlere emanet edilen bu vatan topraklarını bütün güzellikleriyle gelecek kuşaklara taşımak da gençlerimizin görev ve sorumluluğundadır.

İnanıyorum ki gençlerimiz, tarihimizden aldıkları ilhamla bu güzel ülkeyi daha da ileri taşıyarak kendilerinden sonraki nesillere daha güçlü, daha müreffeh bir şekilde emanet edecektir.

Bu duygu ve düşüncelerle, başta Üniversitemizin değerli öğrencileri olmak üzere tüm gençliğimizin “19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı”nı kutlar Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını ve bu vatan için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anarım.” (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim