Finans dünyasının en prestijli etkinliği olarak ifade edilen ve 18 yıldır aralıksız olarak düzenlenen, finans alanında akademik çalışmaların sunulduğu sempozyuma Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı Dr. Vahdettin Ertaş, Çorum Milletvekili Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt, Çorum Belediye Başkan V. Zeki Gül, Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkan Yardımcısı Necati Şahin, Albaraka Türk Katılım Bankası A.Ş. Genel Müdürü Dr. Fahrettin Yahşi, Ziraat Katılım Bankası A.Ş. Genel Müdürü Osman Arslan, Türkiye Halk Bankası A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Hasan Ünal, Çorum Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Çetin Başaranhıncal, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, sanayici ve iş adamları, akademisyenler, ve öğrenciler katıldı.
Hem Hitit Üniversitesi’ne hem de Çorum’a büyük bir tanıtım imkanı sağlayan 19. Finans Sempozyumu, 3 gün sürecek. Türkiye’deki üniversitelerden öğretim elemanlarının yanı sıra Finansal Kurum ve Kuruluşlardan yaklaşık 200 uzman ve uygulamacının katıldığı sempozyumda Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, Sermaye Piyasası Kurulu, Borsa İstanbul, Takasbank, Aracı Kuruluşlar Birliği, Merkezi Kayıt Kuruluşu, bankalar ile yöneticileri ve uzmanları yer alıyor.
Sempozyumun açık konuşmasını yapan Sempozyum Düzenleme Kurulu Başkanı-Bankacılık Finans Bölüm Başkanı Doç. Dr. Selçuk Kendirli, “Son yıllarda dünya genelinde meydana gelen finansal krizlerin, küresel piyasaların nasıl birbirine entegre olduğunu ve küresel piyasalardaki en ufak bir etkinin dahi çok büyük sonuçlar doğurabileceğini gözler önüne serdiğini belirtti.
Finans Bilim Platformu Başkanı Prof.Dr. Metin Kamil Ercan ise konuşmasında sempozyumları düzenlemede üniversite yönetiminin desteğinin kendileri için büyük önem taşıdığını kaydederek başta Rektör Prof.Dr. Reha Metin Alkan olmak üzere emeği geçenlere teşekkür etti.
AKP Çorum Milletvekili adayı Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt da ekonominin büyüyebilmesi için istikrar gerektiğini anlatarak, 1 Kasım seçimlerinin ardından sanayici ve işadamlarının yanında olacaklarını kaydetti.
Sempozyum daha sonra Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Necati Şahin yönetiminde SPK Başkanı Dr. Vahdettin Ertaş, Albaraka Türk katılım Bankası A.Ş. Gn. Müdürü Dr. Fahrettin Yahşi, Ziraat Katılım Bankası A.Ş. Gn. Müdürü Osman Arslan ve Türkiye Halk Bankası A.Ş. Gn. Md. Yardımcısı Erdal Erdem’in konuşmacı olarak katıldığı panelle devam etti.



(Erkan BAYATLI)
Editör: TE Bilisim