Kamuda ihraç, göreve iade ve kapatılan kurumlarla ilgili 689 ve 690 sayılı iki yeni kanun hükmünde kararname (KHK) Resmi Gazete’de yayımlandı.

Kararname kapsamında Çorum’da aralarında icra müdür yardımcısı, şube müdürü, doçent ve yardımcı doçentlerinde bulunduğu 18 kişi kamu görevinden çıkarılırken, aralarında bir doktorunda bulunduğu 2 kişi ise görevine iade edildi.

Bu kapsamda ihraç edilen kişiler şu şekilde açıklandı: “T. S. (İcra Müdür Yardımcısı) Çorum Adliyesi, V. B. (Şube Müdürü) Çevre Şehircilik Çorum İl Müdürlüğü, H. K. (Doçent) Hitit Üniversitesi, D. K. (Yardımcı Doçent) Hitit Üniversitesi, H. E. (Yardımcı Doçent) Hitit Üniversitesi, A.Ö.S. (Araştırma Görevlisi) Hitit Üniversitesi, M. Ö. (Araştırma Görevlisi) Hitit Üniversitesi, A. B. (Uzman) Hitit Üniversitesi, A. K. (Soyoloğ) Çorum Denetimli Serbestlik Müdürlüğü, B.Ö. (Teknisyen) Posta ve Telgraf Çorum İl Müdürlüğü, S. M. E. (Zabıt Katibi) Çorum Adliyesi, S.K. (Zabıt Katibi) Çorum Adliyesi, B.S.K (İnfaz ve Koruma Memuru) Çorum L Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu, F.Y. (İnfaz ve Koruma Memuru) Çorum L Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu, M. K. (Kuran Kursu Öğreticisi) Çorum Alaca, A.Ö. (İmam Hatip) Çorum Ortaköy, M. D (İmam Hatip) Çorum Ortaköy ve Ankara Bölge İdare Mahkemesi’nde görevli M.Ç.K (Çorum İdare Mahkemesi’nde geçici görevde)”

Kararname kapsamında Çorum merkezden Dr. Mehmet Fatih Fişenk ile Osmancık’ta sağlık memuru olan Mustafa Kütük görevlerine iade edildiler.

689 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile terör örgütlerine veya MGK’ca devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara aidiyeti, iltisakı veya bunlarla irtibatı olan 18 vakıf, 14 dernek ve 13 sağlık kuruluşu kapatıldı. Ayrıca yurt dışında burslu öğrenim gören 59 kişinin öğrencilikle ilişiği kesilirken Türk televizyonlarında bir dönem de resmen sona erdi. Yeni yayınlanan KHK ile evlilik programları yasaklandı.

Jandarma Genel Komutanlığı’nın tamamen İçişleri Bakanlığı’na bağlandığı, askeri yasak bölgelere ilişkin düzenlemelerin yapıldığı, çarşı ve mahalle bekçiliği için ilave 7 bin kadronun verildiği Kararname uyarınca muhtar ve korucuların sigorta primlerini devletin ödemesi ile ilgili karar da yer aldı.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim