Polis Haftası kutlamaları kapsamında dün ilk olarak İl Emniyet Müdürlüğü’nde Polis Sergisi açılarak öğrenciler Emniyet Müdürlüğü’nde ağırlandı.

Çorum’da Kocatepe Ortaokulu ve Demer Koleji öğrencileri, İl Emniyet Müdürü Murat Kolcu’yu makamında ziyaret etti. Kocatepe Ortaokulu Müdürü Zeki Akgöz nezaretinde Emniyet Müdürlüğü’ne gelen öğrencileri İl Emniyet Müdürü Kolcu ve eşi Fatma Kolcu kapıda karşıladı. Ziyaret esnasında öğrencilerin kendisine getirdikleri çiçekleri kabul eden Murat Kolcu, “Bunlar bizim çocuklarımız. Bazıları polis, bazıları gazeteci olacaklar biz çocuklarımıza çok iyi bakmalıyız onları anlamalıyız yanlış ile doğruyu ayırt etmelerinde yol göstermeliyiz ki onlarda gelecekte ne meslek seçerlerse seçsinler ülkesine ve milletine faydalı bireyler olsunlar ve kendileri gibi çocukla yetiştirsinler” dedi.

Bir süre makamında öğrencilerle sohbet eden İl Emniyet Müdürü Kolcu, çocuklara çikolata ikramı da bulunarak çeşitli hediyeler verdi. Daha sonra öğrencilerle birlikte Polis Segisi’ni gezen Kolcu, burada bulunan ve geçmişten günümüze Polis Teşkilatı’nın kullanmış olduğu üniformalar ve araç gereçlerle ilgili öğrencilere bilgiler verdi.

173 FİDAN aDİKİLDİ

Polis Teşkilatının kuruluş yıldönümü kapsamında daha sonra ise Polis Ormanı’na 173 fidan dikildi. Binevler’deki Polis Hatıra Ormanı’nda yapılan fidan dikimine Emniyet Müdürü Murat Kolcu, eşi Fatma Kolcu, İl Emniyet Müdürlüğü birim müdürleri, emniyet görevlileri ve öğrenciler katıldı. 173 fidanın toprakla buluşturulduğu törende öğrencilere kek ve meyve suyu ikram edildi. Ayrıca keneden korunmak için galoş giydirildi.

(Yusuf ÇINAR)

Editör: TE Bilisim