Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nda 30 bin dosyanın bulunduğunu kaydeden Kılıç, “Sığınmacılarla beraber kendi fakirimize de sahip çıkmak zorundayız.

Aşevimizden her gün ihtiyaç sahibi insanlarımız yemek yiyordu. Bu sistemi değiştirdik. Artık bizler tespit ettiğimiz ihtiyaç sahiplerinin evlerine sıcak yemek ulaştıracağız. Sağ elin verdiğini sol el bilmeyecek. Ayrıca kömür ve giysi yardımında da bulunuyoruz. TSO ve Ticaret Borsası’nın da katkılarıyla 1700 aileye her ay 300 lira verilecek. Tüm bunların çalışmalarını hazırlıyoruz” dedi.

Sığınmacılarla ilgili olarak da köklü bir çalışma yapıldığı bilgisini veren Kılıç, “Türkiye’ye faydalı olması düşünülen sığınmacılarla ilgili vatandaşlık çalışması başlatıldı. Sığınmacılar bir ekmeğe muhtaç haldeler.

Sığınmacıların yanı sıra bizim bir de kendi fakirlerimiz var.  Çorum’da 1700 aile yardıma muhtaç durumda. Hiçbir gelirleri yok. Sadece sığınmacılara yönelik değil Çorum’da fakr-u zaruret içerisinde olan vatandaşlara yönelik geniş bir çalışma başlatıldı.

Ayrıca kamuoyunda sıkça dillendirilen mültecilere para verildiğine ilişkin söylentiler gerçeği yansıtmıyor. Mültecilere çocuk başına veya aile başına para verilmesi gibi bir durum söz konusu değil.

Çorum’da bir mültecilerle ilgili bir komisyon kurduk. Bu komisyon marifetiyle Suriyelilerin hangi işi yaptığını öğreneceğiz. Bu şekilde OSB’de işçi arayan firmalarla işsizleri bir araya getirmiş olacağız.

Çorum’da birkaç ay içinde kimse aç ve açıkta kalmayacak. Biz bu konuda kararlıyız” şeklinde konuştu.

 (Taner ŞİMŞEK)

Editör: TE Bilisim