Saadet Partisi Çorum İl Teşkilatı tarafından düzenlenen Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ı anma gecesi ve aday tanıtım programına katılan Konya Milletvekili ve aynı zamanda SP Gençlik Kolları Genel Başkanı Abdulkadir Karaduman, “Birilerinin ‘biz Erbakan Hoca’nı yolundan gidiyoruz’ demesi aman ha aman bizleri aldatmasın” diyerek, Erbakan’ın soyundan gelenleri değil, yolundan gelenlerin takip edilmesi gerektiğini söyledi.

“ERBAKAN’IN SOYUNDAN GELENLERİ DEĞİL, YOLUNDAN GELENLERİ ÜSTÜN TUTUYORUZ”

Karaduman, “Erbakan olmak; ‘Amerikan askerlerinin evlerine sağ salim gitmesi için dua ettim’ demek değildir. Tam tersi Amerika’nın bu topraklardan defolup gitmesini istemektir.

Erbakan olmak; uluslararası toplantılarda ‘One Minute’ deyip, sonrasında Amerika’yla işbirliği yapmak değil; tam tersi onun en etkili olduğu dönemde ‘bana ne Amerika’dan’ diyebilmektir. Bizler, Erbakan Hoca’nın soyundan gelenleri değil, yolundan gelenleri üstün tutan bir anlayışın içindeyiz. Birilerinin ‘Biz Erbakan’ın yolundayız, akrabalarıyız’ deme maskaralığına elbette aldanmayacağız” dedi.

“YALANA, İFTİRAYA, HAKARETE GEÇİT VERMEYECEĞİZ”

Şu anda bir seçim sürecinin içerisinde olduklarını kaydeden Karaduman, “Bu seçimin bir savaş olmadığı bilinciyle bu çalışmaları yapıyoruz. AKP’ye, CHP’ye, MHP’ye oy veren ya da herhangi bir partiye oy vermeyen bütün vatandaşlarımız bizim başımızın tacı, gözümüzün nurudur. Kavga etmeyeceğiz, kimseye hakaret etmeyeceğiz. Ahlaklı görünmenin değil, ahlaklı olmanın mücadelesini veriyoruz. Yalana, iftiraya, hakarete ise elbette geçit vermeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

İktidar partisinin bir ilçe başkanının geçtiğimiz günlerde bir videosunun sosyal medyaya düştüğünü belirten Karaduman, “Orada ‘karşıdaki bir haine oy vereceğimize, kendi hırsızımıza oy verelim daha iyidir’ diyor. Biz bu ülkeyi ne arsıza ne de hırsıza mecbur bırakmayacağız” şeklinde konuştu.

“KANDİL’LE İŞ TUTMAK İÇİN ÖNCE AKP’DEN İCAZET ALMAK GEREKİR”

Karaduman, “Saadet Partisi olarak 31 Mart seçimlerinden en güçlü şekilde çıkacağız. Anketlerde partimizin gücünü gördükleri için ‘Saadet Partisi Kandil’le iş tutuyor’ diyorlar. Bir parti Kandil’le iş tutacaksa önce AKP’den icazet almalıdır” diyerek, AKP’nin yakın zamanda Ankara ile Kandil arasında yol tutmuş bir parti olduğunu dile getirdi.

Karaduman, “AKP’lilerin ‘biz gidersek başörtülü bacılarımız sokakta özgürce gezemez’ lafına kanmayın” diyerek, bu ülkede başörtülülerin de, seküler kesimin de yegâne teminatının Saadet Partisi olduğunu söyledi.

“İKTİDAR, SORUNLAR KONUŞULMASIN İSTİYOR”

Bu seçimlerin bir genel seçim olmadığına dikkat çeken Karaduman, konuşmasına şu şekilde devam etti:

“Bu seçimlerde belediyelerdeki yolsuzluğu, rantı, israfı konuşmamız lazım. Ataması yapılmadığı için intihar eden gençlerimizi konuşmamız lazım. Bu meseleleri konuşturmamak için ‘ülkede beka sorunu var’ diyorlar. 17 yılın sonunda kendilerine dair hiçbir projeyi anlatmıyorlar. Şimdi tutmuşlar, 1994 ruhuna işaret ediyorlar. Neden 2002 ruhu, 2007 ruhu, 2011 ruhu demiyorlar da 1994 ruhu diyorlar? Çünkü o ruhta Erbakan Hoca ve Milli Görüş vardı. Biz Saadet Partisi olarak 31 Mart’ta 1994 ruhunu işbaşına getireceğiz. İtidalin, aklıselimin, merhametin tarafı olacağız.

“SİYASİ İKTİDAR ARTIK YORULDU”

Artık siyasi iktidar yoruldu. 17 yılın sonunda bile ‘beka sorunu var’ diyorlar. Ancak 17 yılın sonunda biber, soğan, patlıcan satar hale geldiler. Artık yoruldular. Belediyeleri bir daha alsalar Çorum’a ne yapabilecekler. Dışarıda 7 düvelle çarpışıyoruz, dış güçler var diyorlar. Dışarıda 7 düvel varsa içerde de 7 düvelin uzantısı AKP var. ‘Bu fakir görevde olduğu sürece kimse Papazı alamaz, ver papazı al papazı’ dedikten sonra papazı altın tepsi içinde Amerika’ya teslim ettiler. Tüm bu yaşanan gelişmelerden sonra Anadolu insanını arsıza ve hırsıza mecbur bırakmayacağız.” (Taner ŞİMŞEK)

Editör: TE Bilisim