Milli Savunma Bakanlığı’nın Kara, Hava ve Deniz Kuvvetleri Komutanlıkları ile GATA Komutanlığı’ndan 167 general ve amiralin çeşitli görevlere atanmalarına ilişkin kararı, Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlandı.
Karara göre MSB, Kara Kuvvetleri Komutanlığı’ndan 94 general, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’ndan 22 amiral, Hava Kuvvetleri Komutanlığı’ndan 44 general ile GATA Komutanlığı’ndan 6 general ve 1 amiralin çeşitli görevlere atamalarını gerçekleştirdi.
Bu kapsamda Genelkurmay Başkanlığı Adli Müşaviri Tuğgeneral Dinçer Ural'ın yeni rütbesiyle aynı görevine, Milli Savunma Bakanlığı Müsteşarı Adli İşler Yardımcısı Tuğgeneral İhsan Bülbül'ün Milli Savunma Bakanlığı Müsteşar Yardımcılığı görevine; Özel Kuvvetler Komutanı Korgeneral Zekai Aksakallı’nın aynı göreve; TSK'da ilk kez astsubaylıktan generalliğe terfi eden Cemal Balıkçı'nın Etimesgut 3. Hava İkmal Bakım Merkezi Komutanlığı’na; Korgeneral Osman Erbaş’ın Genelkurmay İstihbarat Başkanlığı'na ve Korgeneral Yavuz Türkgenci’nin de Genelkurmay Genel Plan ve Prensipler Başkanlığı'na atanması onaylandı.
(Ajanslar)
Editör: TE Bilisim