Ülke olarak pek çok sorunla baş etmeye çalışırken Şırnak ve Lice’den gelen haberlerle Türk Milleti’nin bir kez daha acılara gömüldüğünü belirten Aras, “Hiçbir güç ve hiçbir felaket aziz milletimize boyun eğdiremeyecek, pes ettiğine şahit olamayacaktır.” dedi.

MHP İl Başkanı Aras mesajında şu görüşleri paylaştı:

“Ülke olarak yeterince sorunumuz ve baş ağrımızın olduğu şu günlerde, hepimizi mutluluğa boğacak, hepimizi umutlandıracak kazanım ve zaferlere çok ihtiyacımız varken, bir çarşamba günü millet olarak acılara gömülmüş bulunuyoruz.

31 Mayıs 2017 Çarşamba günü Şırnak / Şenoba Tugay Komutanlığından kalkış yapan helikopterin düşmesi sonucu 13 askerimiz şehit olmuştur.

Aynı gün Diyarbakır Lice’de yapılan operasyonda da 3 askerimiz şehit olmuştur. Bu acı haberler milletimizi üzüntüye boğmuştur. Yürekler kavrulmuş, ciğerler yanmıştır. Türk Ordusunun yetiştirmiş olduğu rütbeli subaylarımız ve askerlerimiz toprağa düşmüştür. Türk Milleti derinden yaralanmıştır. 16 şehit, 80 milyon insanımız yaralıdır.

Hiçbir güç ve hiçbir felaket aziz milletimize boyun eğdiremeyecek, pes ettiğine şahit olamayacaktır. Türk milleti felaket ve musibetler karşısında öz değerlerine bağlı, gücünü inançlarından alan, zorluklara boyun eğmeyip mukavemet ve mücadele ruhunu anında harekete geçirebilen kahramanlıklar göstermiştir.

Şartlar ne kadar ağır olsa da, gelişmeler ne denli aleyhe dönse de, milletimiz çığır açmayı bilmiş, büyük yıkımlara ve felaketlere direnç göstermiştir.

Millî birlik ve dayanışma bağlarını daha da sağlamlaştırarak bugünleri aşmak, bu zulmeti yenmek zorundayız.

Türkiye Cumhuriyeti devleti her türlü badireyi göğüsleyip savuşturacak güç ve kudrettedir. Milliyetçi Hareket Partisi devletinin ve güvenlik güçlerinin hem yanında, hem destekçisi, hem de duacısıdır.

İçinde bulunduğumuz bu mübarek günlerde vatan nöbeti tutan, üstün bir mücadele azmi, inanmış bir ruhla bekamızı savunan kahramanlarımızı Rabbim korusun, esirgesin.

Türk Milletinin ve Türk Silahlı Kuvvetlerimizin başı sağ olsun.”

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim