Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Çanakkale Şehitlerini anma etkinlikleri kapsamında Kredi Yurtlar Kurumu’nda kalan (KYK) öğrencilerle bir araya geldi.

Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül, KYK İl Müdürü Erol Kavuncu, KYK yöneticileri ve öğrencilerle birlikte kahvaltı yapan Başkan Külcü, etkinlikte yaptığı konuşmada Çanakkale Zaferi’nin bu millet için varoluş mücadelesi olduğunu belirterek “Sevgili gençler! Yaklaşık bin yıldır bu topraklardayız, bin yıldır bize her yönden saldırıyorlar. Bunlara rağmen bu topraklara bin yıl hükmeden tek millet biz olduk. Bunun bedelini de şehitlerimizle ödedik.  Çanakkale’de o bedeli ödemeseydik bugün burada olamazdık. Onların hürmetine bugün buradayız” dedi.

Yeni Anayasa referandumu ile ilgili açıklamalarda da bulunan Külcü, referandumun bin yıllık bir sürecin son aşaması olduğunu söyledi. Külcü, “Şimdi Avrupa’ya sormak lazım. Hayır diyenlerin elde etmek istediği sonuçtan Avrupa’nın nasıl bir çıkarı var? Zayıf Türkiye’den, ayağa kalkamayan bir Türkiye’den, IMF’ye, Dünya Bankası’na el açan bir Türkiye’den Avrupa besleniyor musun? Evet! Sevgili gençler oradan besleniyorlar. Onun için mevcut düzenin değişmesini istemiyorlar. Siz gençler, yarının emanetçileri olarak olayları iyi analiz edin” dedi.

Türkiye’nin 16 Nisan’da önemli bir günü yaşayacağını söyleyen Başkan Külcü, “16 Nisan bizim için tarihi bir dönüm noktası olacak, Cumhuriyeti kurduğumuz gün, 30 Ağustos’umuz, 29 Ekim’imiz bu milletin tarihi açısından ne kadar önemliyse 100 yıldır o önemli günleri nasıl anıyorsak 16 Nisan da Türk Milleti için önemli bir gün olacak. Çünkü o gün her yönüyle tam bağımsız olduğumuz bir gün olacak” diye konuştu.

Şer odaklarının, Türkiye’ye düşmanlık yapanların nereye gidiyorsa onların tersi yöne gidilmesi gerektiğinin altını çizen Başkan Külcü, “Şimdi ben size soruyorum. PKK ne istiyor hayır, PYD ne istiyor hayır, YPG ne istiyor hayır, DHKPC ne istiyor hayır, FETÖ ne istiyor, Avrupa ne istiyor hayır. O zaman bizim gideceğimiz yön EVET olacaktır. İnşallah, Allah’ın izniyle 16 Nisan günü de bu millet evet diyecek” şeklinde sözlerini tamamladı.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim