İŞKUR İl Müdürlüğü’nden konuya ilişkin yapılan açıklamada şu bilgiler paylaşıldı:

“Aktif İşgücü Hizmetleri Yönetmeliği’nin 99. maddesi ve bu maddenin usul ve esaslarını belirleyen ‘Özel Politika ve Uygulamaların Geliştirilmesine İlişkin Genelge’ ile ‘Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü, Gıda Tarım Hayvancılık Bakanlığı Eğitim, Yayım ve Yayınlar Dairesi Başkanlığı ve Türkiye Ziraat Odaları Birliği arasında Aktif İşgücü Piyasası Programları İşbirliği Protokolü’ çerçevesinde ilimizde kırsalda kadın girişimciliğinin özendirilmesi, desteklenmesi ve yatırım imkânlarının geliştirilmesi, kadın çiftçi projelerinin hayata geçirilmesi kırsalda kadın girişimciliğinin artırılması, işsizlerin meslekî niteliklerinin geliştirilmesi, işsizliğin azaltılması ve özel politika gerektiren grupların (engelliler, eski hükümlüler, uzun süreli işsizler, kadınlar, gençler vb.) işgücü piyasasına kazandırılmasına yardımcı olmak üzere ilimiz genelinde 16 meslekte toplam 672 kursiyer eğitime alınacaktır.

Meslek edindirme kursları süresince kursiyerlere günlük 25 TL kursiyer cep harçlığı ödenecek ve 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu gereği İş Kazası ve Meslek Hastalığı Sigorta prim giderleri karşılanacaktır.

Projelerin toplam bütçesi; 957 bin 743 lira kursiyer cep harçlığı ve 199 bin 557 lira SGK gideri olmak üzere toplam 1 milyon 157 bin 301 TL’dir. 2018 yılı içerisinde İl İstihdam ve Meslekî Eğitim Kurulu kararına istinaden yıl içerisinde 3227 kişiye meslek edindirme kursu verilecek olup, eğitimler yıl boyunca devam edecektir. Açılacak kursların başvuru tarihleri ve kontenjan durumları Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) internet sayfasında (www.iskur.gov.tr) detaylı olarak belirtilecektir. Kurslara katılmak isteyenlerin İŞKUR’a iş arayan kayıtlarını yaparak kurs başvurusu yapması ve kursiyer seçme mülakatlarında hazır bulunmaları gerekmektedir.”

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim